Politică

Klaus Iohannis, la Bruxelles: „Voi insista pe urgenţa sprijinului militar pentru Ucraina”

Președintele Klaus Iohannis va insista pe urgența sprijinului militar pentru Ucraina.

Klaus Iohannis participa la Consiliul European de la Bruxelles. Sursă foto: Facebook/ Klaus Iohannis Klaus Iohannis participa la Consiliul European de la Bruxelles. Sursă foto: Facebook/ Klaus Iohannis

 

 


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, înainte de a participa la Consiliul European de la Bruxelles, că va insista, la acest Summit, pe "urgenţa" acordării de sprijin militar Ucrainei.

„Eu voi insista pe urgenţa sprijinului militar şi pe necesitatea de a îndeplini angajamentele pe care ni le-am asumat”, a spus Iohannis, scrie Agerpres.ro.

Şeful statului a amintit că România sprijină ţara vecină militar, umanitar şi în ceea ce priveşte tranzitul cerealelor. Iohannis a arătat că „Republica Moldova este cel mai afectat stat de agresiunea Rusiei, după Ucraina”. 

Totodată, el a transmis că va sublinia, la Consiliu, importanţa regiunii Mării Negre din punct de vedere securitar. 


Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis va participa, joi şi vineri, la Summitul Energiei Nucleare, la reuniunea Consiliului European şi la Summitul Euro în format extins, care vor avea loc la Bruxelles. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

România nu va trimite militari pentru a lupta în Ucraina. Klaus Iohannis: „O posibilă trimitere de combatanţi nu poate fi luată în considerare sub mandat NATO”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter