Politică

Rafila: Propunerea impozitării concediilor medicale a venit de la Ministerul de Finanţe; va exista o măsură reparatorie

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila spune că propunerea impozitării concediilor medicale a venit de la Ministerul de Finanţe.

Rafila: Propunerea impozitării concediilor medicale a venit de la Ministerul de Finanţe; va exista o măsură reparatorie Foto: Depositphotos.com Rafila: Propunerea impozitării concediilor medicale a venit de la Ministerul de Finanţe; va exista o măsură reparatorie Foto: Depositphotos.com

 

El a precizat însă că pentru pacienţii cu boli cronice sau oncologici va exista o măsură reparatorie, potrivit Agerpres. 

„Din câte ştiţi, Ministerul de Finanţe este la colegii noştri de coaliţie, de acolo a plecat propunerea. Eu o înţeleg, din punct de vedere al finanţistului, dacă vreţi, eu nu sunt finanţist. Dar, sigur că sunt pacienţi care au boli cronice, pacienţi oncologici la care şi costurile vieţii de zi cu zi sunt importante, iar discuţia care există în momentul de faţă este de a analiza dacă această impozitare va fi ridicată pentru unele categorii sau în general. Aşteptaţi, să avem discuţii, dar, cu siguranţă, pentru pacienţii cu boli cronice sau oncologici, eu am avut o poziţie în acest sens, va exista o măsură reparatorie", a precizat Rafila.

Ministrul Sănătăţii consideră că impozitarea concediilor medicale nu reprezintă o supraimpozitare.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Un mic întreprinzător din Cluj se revoltă: Un angajat a primit 4 adeverințe de concediu medical pentru afecțiuni diferite și a stat acasă o lună întreagă!

Guvernul majorează vârsta copilului până la care părintele beneficiază de concediu medical

Află în ce condiţii NU prescrie medicul de familie CONCEDIU MEDICAL

Ultimele Stiri
abonare newsletter