Politică

Senat: Taxarea cu 10% a concediilor medicale, eliminată

Comisiile de muncă şi de buget-finanţe ale Senatului au eliminat, prin adoptarea unor amendamente la OUG 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare, taxarea cu 10% a concediilor medicale.

Comisiile de muncă şi de buget-finanţe ale Senatului au eliminate taxarea cu 10% a concediilor medicale  Foto: Facebook Senat Comisiile de muncă şi de buget-finanţe ale Senatului au eliminate taxarea cu 10% a concediilor medicale Foto: Facebook Senat

 

Iniţial, Guvernul prevăzuse prin OUG 115/2023, care a primit luni raport de admitere cu amendamente din partea comisiilor raportoare, impozitarea acestor concedii cu 10% de la 1 ianuarie, scrie Agerpres. 


Raportul a întrunit 21 de voturi „pentru” şi 8 voturi de abţinere şi „împotrivă”.

Amendamentele de eliminare a taxării acestor concedii au reunit propuneri din partea senatorilor PNL, PSD, USR şi a fost însuşit de Comisiile de muncă şi de buget-finanţe ale Senatului.

Senatorul USR Ştefan Pălărie şi-a exprimat nemulţumirea că, deşi a fost eliminată „taxa pe boală", prin adoptarea altui amendament, se extinde impozitarea cu 10% a pensiilor mai mari de 3.000 de lei şi pentru românii care au lucrat în străinătate.


OUG 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


 

CITEȘTE ȘI:

Pacienții cronici solicită eliminarea impozitării cu 10% a concediilor medicale, în urma deciziei Guvernului PSD-PNL de supraimpozitare prin „taxa pe boală”.

FMI recomandă o impozitare progresivă a veniturilor personale şi cotă standard de TVA pentru mai multe produse

Ultimele Stiri
abonare newsletter