Politică

Discursul naționalist-revizionist al AUR, aplaudat de presa guvernamentală din Rusia

Declarațiile revizioniste făcute de liderul AUR, Claudiu Târziu, la Iași, unde a anunțat necesitatea ca România să preia o parte din teritoriul Ucrainei, ca o reparație istorică, au devenit cap de afiș pe site-urile guvernamentale rusești.

Claudiu Târziu (AUR)/Foto: Claudiu Târziu Facebook.com Claudiu Târziu (AUR)/Foto: Claudiu Târziu Facebook.com

 

 


Declarațiile lui Târziu corespund la fix cu planurile revizioniste ale Moscovei, motiv pentru care presa rusească le-a popularizat intens, scrie Miseport, care citează PressHub.

 


Regimul de la Kremlin dorește un viitor Pact de la Varșovia în privința Ucrainei, ceea ce ar însemna ca Ucraina să fie împărțită teritorial între Federația Rusă, România, Polonia, Slovacia și Ungaria. O astfel de împărțire teritorială a unui stat suveran, așa cum este Ucraina, ar încălca dreptul internațional și Carta ONU și ar reprezenta un abuz de neconceput pentru ordinea internațională bazată pe lege.

Declarațiile făcute de Claudiu Târziu (AUR) la Iași, pe 24 ianuarie, corespund la fix cu planurile revizioniste ale Moscovei. 


„Nu vom fi suverani cu adevărat decât după ce vom reintregi statul român în granițele lui firești. Basarabia nu poate fi uitată, trebuie să vină acasă.

Bucovina de Nord nu poate fi uitată, sudul Basarabiei nu poate fi uitat, ținutul Herța, Transcarpatia, tot ce a fost și este al națiunii române trebuie să se întoarcă în granițele statului. Acesta e idealul pe care nu avem voie să-l uităm. Moldova e ciuntită.


Moldova lui Ștefan trebuie să fie acasă, în România”, a declarat Claudiu Târziu, într-un discurs susținut la Iași, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor. 

Publicația rusească Pravda notează că, în discursul său, liderul AUR și-a exprimat și sprijinul pentru relațiile mai strânse dintre Rusia și România.


Citește continuarea articolului pe Presshub.ro

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Propaganda „suveranistă”, conspiraționistă și pro-Moscovită, la cote tot mai înalte. Pe ce drum o ia gândirea românilor?

Etichete: aur romania ucraina rusia
abonare newsletter