Politică

Premierul Ciolacu a discutat cu primarii de municipii. Edilii solicită o compensare a banilor redirecţionaţi din impozitul pe venit.

Premierul Marcel Ciolacu a avut o întâlnire joi, în format online, cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România (AMR)

Premierul Ciolacu a discutat cu primarii de municipii care solicită o compensare a banilor redirecţionaţi din impozitul pe venit Foto: monitorulcj.ro Premierul Ciolacu a discutat cu primarii de municipii care solicită o compensare a banilor redirecţionaţi din impozitul pe venit Foto: monitorulcj.ro

 

Aceștia au solicitat un mecanism de compensare a efectelor deciziei Curţii Constituţionale privind măsura de redirecţionare a banilor încasaţi din impozite locale, informează un comunicat al Guvernului, potrivit Agerpres.


„Consultările s-au axat asupra modului în care Guvernul poate susţine, în continuare, activitatea autorităţilor locale, precum şi finanţarea proiectelor de dezvoltare derulate de acestea cu fonduri accesate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Programul Anghel Saligny'şi prin Planul Naţional de Investiţii. Şeful Executivului şi ceilalţi reprezentanţi ai Guvernului au evaluat propunerile venite din partea Asociaţiei Municipiilor din România, care au solicitat, până la jumătatea lunii februarie, când este prevăzută închiderea execuţiei bugetare la nivelul administraţiilor locale, un mecanism de compensare a efectelor deciziei Curţii Constituţionale privind măsura de redirecţionare a banilor încasaţi din impozite locale”, informează Biroul de presă al Executivului.

Prim-ministrul a solicitat Asociaţiei Municipiilor din România o listă cu problemele considerate prioritare, urmând ca în baza acesteia, în perioada imediat următoare, să fie analizate măsurile necesare şi sursele de finanţare, menţionează sursa citată.


„Dorinţa Guvernului este ca oportunităţile de finanţare prin fonduri europene şi prin programe naţionale să poată fi valorificate în continuare prin investiţii, iar continuarea proiectelor asumate este esenţială în acest sens", a dat asigurări premierul Marcel Ciolacu.

La discuţii au participat, de asemenea, vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Adrian Veştea, şi şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.


Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara recent că a primit numeroase semnale de panică din rândul primarilor din ţară în legătură cu bugetul anului 2024, aceştia fiind nemulţumiţi de trecerea la Guvern a impozitului pe venit.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Parlamentul a aprobat bugetul de stat pe 2024

abonare newsletter