Politică

Emil Boc, la Bruxelles: „Pactul Verde European nu este o opțiune, ci o necesitate”

Primarul Emil Boc, raportor și președinte al Comitetul European al Regiunilor, a vorbit la Bruxelles despre transpunerea la nivel local a Pactului Verde European.

Pactul Verde European nu este o opțiune, ci o necesitate. FOTO: Captură ecran Pactul Verde European nu este o opțiune, ci o necesitate. FOTO: Captură ecran

 

 


Primarul Emil Boc, raportor și președinte al Comitetului European al Regiunilor, a transmis un mesaj ferm legat de tranziția verde la nivelul Uniunii Europene. Mesajul edilului clujean a fost transmis în cadrul celei de a 14-a întâlniri a grupului de lucru pentru transpunerea la nivel local a Pactului Verde - „Green Deal Going Local”. 

 


„Pactul Verde - Green Deal nu este o alegere, ci o necesitate. La nivel local și regional, avem nevoie de mai multe perspective și mecanisme de finanțare pentru implementarea acestuia. 

Trebuie să oferim flexibilitate, să comunicăm pentru oameni, să ne oferim angajamentul public pentru implementarea direcției verzi și a tranziției juste.


Întâlnirea de săptămâna aceasta a grupului de lucru a fost una extinsă, cu focus pe viitorul Pactului Verde European - the European Green Deal. Discuția a fost structurată de European Commission Joint Research Centre, fiind parte a poziției Comitetului European al Regiunilor - CoR cu privire la viitorul Pactului Verde European - European Green Deal”, a declarat Emil Boc.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primarul Emil Boc, intervenție la Bruxelles: „Avem nevoie de mai mulți bani alocați direct orașelor și regiunilor” - VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter