Politică

Locuitorii din Zorilor vor fanfară şi popice în noul parc

<p /><img src="documente/stories/2012/03_martie/05/dezbatere.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primăria Cluj-Napoca a organizat vineri o dezbatere publică cu locuitorii din cartierul Zorilor în legătură cu viitorul parc care se va construi aici. Propunerile riveranilor au fost foarte diverse: de la locuri de plimbat câini până la aducerea unei fanfare şi schimbarea tablelor de şah cu un joc de popice.

Dezbaterea publică a adunat mai multe persoane publice precum primarul interimar Radu Moisin, prefectul Florin Stamatian, senatorul PDL Mihail Hărdău, deputatul PDL Daniel Buda şi reprezentanţi ai USAMV precum rectorul Doru Pamfil şi profesorul Adrian Zaharia. La dezbatere au participat aproximativ 50 de locuitori ai cartierului Zorilor care în mare parte s-au arătat nemulţumiţi de viitorul parc. Vă reamintim că Primăria, în parteneriat cu USAMV Cluj, vrea să amenajeze o pădure-parc şi o grădină agro-botanică pe şase hectare în cartierul Zorilor.

Fanfară, flori, loc de plimbat câinii…

Riveranii nu s-au sfiit să expună părerile şi propunerile referitoare la viitorul parc. Spre amuzamentul celor prezenţi, unul din locuitorii din Zorilor a propus ca Primăria să aducă în foişorul de lemn din parc o fanfară iar mesele de table si şah să fie înlocuite cu un joc de popice pe motivul că „există deja în cartier mese pentru jocul de table”. Primarul interimar Radu Moisin a răspuns că o să fie probabil anumite momente în care o să se desfăşoare evenimente artistice similare celor din foişorul Parcului Central.

Un alt domn puţin nemulţumit de construirea acestui parc a afirmat că „ar trebui să plantăm flori în loc de parc, să nu trebuiască să tot aducem din Olanda”.
Un alt locuitor pe strada Gh. Dima, Sergiu Duna ,a menţionat că dacă în parc nu este permis accesul cu animale de companie, ar trebui să se amenajeze „în imediata apropiere a parcului un loc de plimbat câini”.

De asemenea, preşedinta asociaţiei de proprietari de pe strada Gh. Dima nr 41, bloc de lângă care se va face accesul în parc, s-a arătat complet nemulţumită deoarece, odată cu amenajarea parcului, pe lângă blocul cu pricina s-ar crea mereu un “dute-vino”, după cum s-a plâns ea primarului interimar. Ea s-a mai arătat îngrijorată de faptul că în pădurea-parc ar putea avea loc şi evenimente neplăcute, precum violuri sau bătăi. Radu Moisin a asigurat însă că paza se va face regulat prin patrularea unei maşini de poliţişti locali şi a adăugat că în aproximativ două luni de zile locuitorii din Zorilor vor avea propria secţie de Poliţie Locală.

Stamatian: „O idee deosebită”

La rândul său, prefectul Florin Stamatian, prezent la dezbatere, a declarat că ideea amenajării parcului este una deosebită. „E un lucru mare că reuşim să transformăm un spaţiu neutilizabil într-unul de care să ne putem folosi”, a spus el. Referitor la afirmaţiile oamenilor conform cărora parcul trebuie şi întreţinut nu doar realizat, prefectul a spus: „Cu siguranţă cei care investesc aici au tot interesul ca acest spaţiu să fie păstrat. Dacă putem să supraveghem o clădire precum Prefectura atunci cu siguranţă vom putea supraveghea şi un parc”.

Sens unic pe Gh. Dima

Propunerea Primăriei de a institui un sens unic pe strada Gheorghe Dima a fost agreată în mare parte de locuitorii din cartierul Zorilor. O mare parte din cei prezenţi au fost de acord cu instituirea sensului unic de urcare, dinstre strada Gh. Dima înspre strada Observatorului, cu o singură propunere „Am dori pe strada Dima o staţie de autobuz”, a spus unul dintre riverani. Un alt locuitor a propus crearea unui parking suprateran, deoarece în zonă există un mare deficit în acest sens.

abonare newsletter