Politică

Ciolacu (PSD) a dat asigurări la tot poporul!

Guvernul a prelungit până în decembrie valabilitatea a 1,8 milioane de polițe RCA încheiate la Euroins.

Mașini în trafic pe Bulevardul 21 Decembrie în Cluj-Napoca. Foto: monitorulcj.ro Mașini în trafic pe Bulevardul 21 Decembrie în Cluj-Napoca. Foto: monitorulcj.ro

 

 


Guvernul a avut pe agenda ședinței de joi proiectul de OUG privind prelungirea valabilității asigurărilor emise de Euroins.

 


Guvernul a aprobat joi prelungirea cu 3 luni a asigurărilor Euroins.

„O decizie importantă este prelungirea valabilității polițelor Euroins cu încă trei luni, adică până pe 8 decembrie. Motivul acestei modificări cred că este legitim. Sunt încă în vigoare 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins. Dacă s-ar păstra termenul actual de expirare, 8 septembrie, evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprinde în asigurarea obligator RCA a unui segment uriaș din parcul auto national”, a spus Marcel Ciolacu, premierul României, în debutul ședinței de Guvern.


​​Brokerii în asigurări au trimis luni o adresă către Guvern, în atenția premierului Ciolacu, în care avertizează că amânarea proiectului de Ordonanță de urgență privind prelungirea valabilității polițelor RCA ale Euroins riscă să blocheze sistemele operaționale și să crească masiv numărul mașinilor fără RCA în trafic.

Toate contractele de asigurare emise de Euroins, asigurător în faliment, ar fi urmat să expire automat în data de 8 septembrie 2023.


Șoferii nu au prea fost interesați să denunțe polițele RCA la Euroins, pentru a-și face altele noi cel mai probabil mai scumpe, așa că ASF a propus prelungirea termenului cu 3 luni, iar Ministerul Finanțelor a scos în dezbatere în 18 august un proiect de Ordonanță de urgență în acest sens.

Pe străzi circulă în prezent peste 1,6 milioane de mașini asigurate RCA la Euroins, dar societatea în faliment vindea și alte asigurări, precum cele de malpraxis către medici și farmaciști.


Tribunalul București a deschis, în luna iunie, procedura falimentului companiei de asigurări Euroins România, confirmând astfel decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) privind retragerea autorizației de funcționare din cauza neîndeplinirii cerințelor de solvabilitate. Polițele emise de Euroins mai erau valide 90 de zile de la deschiderea falimentului, până în data de 8 septembrie 2023, cu excepția polițelor de garanții care sunt valide până la 7 noiembrie 2023. După aceste termene, polițele ar fi încetat de drept.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Măsuri pentru a preveni scumpirea RCA, după falimentul Euroins. Preţul poliţelor ar putea fi plafonat la nivelul celor din martie 2022

Ce se întâmplă cu RCA-urile românilor asigurați la Euroins. Compania intră în insolvență

Procedura de faliment a Euroins, deschisă în instanță. Până când mai sunt valabile poliţele de asigurare

Ultimele Stiri
abonare newsletter