Politică

ANI. Un primar dintr-o comună din Cluj, probleme de integritate. Un alt edil nu a declarat 70.000 de euro din jocuri de noroc!

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că 13 aleşi locali se află în incompatibilitate, conflict de interese sau au averi nejustificate, în câteva cazuri fiind sesizaţi procurorii pentru deschiderea unor dosare penale.

Primăria Chiuiești. Foto: dejeanul.ro Primăria Chiuiești. Foto: dejeanul.ro

 

Gavril Mihuţ, primar comuna Chiuieşti (judeţul Cluj) - conflict de interese


Potrivit ANI, Mihuţ a emis în calitate de ordonator principal de credite acte administrative care au produs un folos material pentru fiul său, constând în încasarea sumei totale de 14.440 lei ca urmare a achiziţiilor directe efectuate de către Primăria comunei Chiuieşti de la o firmă în cadrul căreia fiul primarului deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator unic.

Cel mai important caz depistat de ANI este cel al primarului din comuna Breasta (judeţul Dolj), Ion Vizitiu, care nu poate justifica suma de 114.000 lei prin veniturile realizate împreună cu familia, în perioada mandatului precedent (2016 - 2020).


De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, deoarece primarul Ion Vizitiu nu a menţionat în declaraţiile de avere veniturile realizate din jocuri de noroc, în valoare totală de 356.745 lei (aproximativ 70.000 euro).

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Ion Vizitiu nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, transmite ANI.


Vezi lista întreagă a edililor cu probleme aici

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Profesorul de la UBB, prins de DNA când primea mită de la studenți, este lider sindical și preda cursul de „etică și integritate academică”

Primăria Cluj a primit certificatul sistemului Anti-Mită. Boc: „Transparența și integritatea sunt valori fundamentale pe care le urmăm”

Mihai Lucan, în conflict de interese. Ce a descoperit Agenţia Naţională de Integritate

Ultimele Stiri
abonare newsletter