Politică

Ciolacu, întâlnire de lucru cu miniştri şi şefi de instituţii, privind cazul bătrânilor torturaţi în azile. Firea nu e invitată

Premierul Marcel Ciolacu a convocat duminică o întâlnire de lucru cu miniştri şi şefi de instituţii privind cazul bătrânilor torturaţi în azile.

Ciolacu, întâlnire de lucru cu miniştri şi şefi de instituţii, privind cazul bătrânilor torturaţi în azile. FOTO: Facebook/ Marcel Ciolacu Ciolacu, întâlnire de lucru cu miniştri şi şefi de instituţii, privind cazul bătrânilor torturaţi în azile. FOTO: Facebook/ Marcel Ciolacu

 

 


Premierul Marcel Ciolacu va avea, duminică, o întâlnire de lucru cu mai mulţi miniştri şi şefi de instituţii, în urma anchetei privind cazul bătrânilor torturaţi în azile. Potrivit unui comunicat al Guvernului, la discuţii vor participa ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian-Ioan Veştea, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu, precum şi reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC şi Inspecţiei Sanitare de Stat.

 


Prim-ministrul Marcel Ciolacu anunţase intenţia de a convoca întâlnirea de lucru încă de vineri, în debutul şedinţei de Guvern.

„Duminică solicit o întâlnire la Guvernul României cu ministrul de Interne, ministrul Muncii, ministrul Justiţiei, ministrul Sănătăţii şi ministrul Dezvoltării şi toţi preşedinţii de autorităţi cu atribuţii de control. Vreau cât mai urgent să redăm încrederea românilor în instituţiile statului român”, declara Marcel Ciolacu.


El a cerut, totodată, demiterea conducerii Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) şi agenţiei judeţene din Ilfov în cazul bătrânilor torturaţi în azile.

„Vreau, ca prioritate, de la toate autorităţile care au atribuţii de control, o verificare în toată ţara a tuturor acestor centre de stat sau particulare în ceea ce priveşte asistenţa pentru copii, persoane vârstnice şi persoane cu dizabilităţi”, a mai spus premierul.

CITEȘTE ȘI:

Tortura în azilele de bătrâni. 24 de persoane, reținute. Victimele erau bătute şi transformate în sclavi

Ultimele Stiri
abonare newsletter