Politică

Premierul Nicolae Ciucă, discuții cu președintele Consiliului European despre situația Ucrainei și a Moldovei

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a avut o întrevedere cu președintele Consiliului European, Charles Michel, la București, luni. Cei doi au discutat situația Ucrainei și a Republicii Moldova și despre posibilitatea aderării României la Schengen.

Premierul Nicolae Ciucă, discuții cu președintele Consiliului European, Charles Michel. FOTO: gov.ro Premierul Nicolae Ciucă, discuții cu președintele Consiliului European, Charles Michel. FOTO: gov.ro

 

 


Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut luni, 27 martie 2023, o discuție cu președintele Consiliului European, Charles Michel, în cadrul unei cine de lucru.

 


În cadrul dialogului, a fost analizată situația din Ucraina și din Republica Moldova, îndeosebi din perspectiva impactului războiului Rusiei pe teritoriul ucrainean și a acțiunilor hibride ale acestuia.

Președintele Consiliului European a adresat mulțumiri pentru demersurile responsabile și determinate ale României în susținerea Ucrainei și Republicii Moldova. Charles Michel a declarat sprijin deplin pentru eforturile Bucureștiului de aderare la Schengen și disponibilitatea de a se implica în facilitarea găsirii unei soluții politice care să deblocheze decizia Consiliului UE.


Premierul României a reliefat măsurile adoptate în sprijinul Ucrainei, reiterând necesitatea ca UE să rămână unită și solidară. Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat și nevoia continuării acțiunilor pentru stabilitatea economică și pentru securitatea Republicii  Moldova, apreciind inclusiv discuțiile pe marginea lansării unei noi misiuni civile a UE care să susțină creșterea capacității Chișinăului de a gestiona amenințări hibride. Prim-ministrul a arătat că România rămâne angajată să continue sprijinul pentru eforturile întreprinse atât de Ucraina, cât și de Republica Moldova, în calitate de state candidate la UE.

Premierul a confirmat continuarea demersurilor care să conducă la aderarea României la Schengen cât mai curând posibil, recunoscându-se implicit contribuția pe care țara noastră  o are deja la asigurarea securității interne a UE.


Preşedintele Consiliului European a fost primit, luni, la Bucureşti şi de preşedintele Klaus Iohannis. Charles Michel efectuează, marţi, o vizită şi în Republica Moldova.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Premierul Nicolae Ciucă: „Guvernul României reafirmă sprijinul necondiționat pentru Republica Moldova în parcursul european”

Ultimele Stiri
abonare newsletter