Opinii

Cea mai mare expoziţie de gravuri ale lui Rembrandt, la Muzeul Etnografic Cluj-Napoca

273 de capodopere, gravuri originale obţinute prin imprimare de pe plăcile lui Rembrandt, restaurate şi prelucrate de Amand Durand între anii 1865 şi 1867 - aflate în patrimoniul Muzeului Luvru - vor fi expuse la Cluj-Napoca în premieră în România.

Acesta va fi unul dintre evenimentele majore ale Zilelor Clujului iar organizatorii anunţă că s-au vândut deja aproape 500 de bilete. Expoziţia va fi deschisă în perioada 12 aprilie - 8 iunie 2014, la Muzeul Etnografic. 

Aceste capodopere sunt deţinute de un colecţionar privat din Luxemburg. “Este cea mai mare expoziţie de gravuri ale lui Rembrandt realizată în România. Suntem fericiţi să le arătăm clujenilor 273 de gravuri din totalul de 286 realizate de Rembrandt pe parcursul vieţii sale”, a declarat serviciul de presă al colecţionarului. 


“Este important pentru noi să aducem gravurile lui Rembrandt în România. În această eră a globalizării, nu mai este necesar să călătorim la Londra, Paris sau Amsterdam pentru a admira capodoperele artei europene. Astăzi, acestea vin în oraşul dumneavostă”, a mai spus reprezentantul colecţionarului.

Informaţiile despre această expoziţie au fost prezentate vineri la Muzeul Etnografic în prezenţa lui Wouter Reijers, consul onorific al Regatului Ţărilor de Jos la Cluj, a lui Vasile Radu, critic şi istoric de artă şi a reprezentanţilor ai administraţiei judeţene şi municipale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter