Opinii

Actorul clujean Dorel Vișan, președinte al juriului la cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Film Etnografic

Dorel Vișan va fi președintele juriului celei de-a doua ediții a Festivalului Internațional de Film Etnografic (FIFE) care se va desfășura în perioada 6-8 iunie la Zlatna, județul Alba.

Dorel Vişan Dorel Vişan

Aflat la a doua ediție, Festivalul Internațional de Film Etnografic Zlatna își propune să propage cultura și tradițiile naționale, prin intermediul promovării tinerilor artiști, scrie Agerpres.

FIFE Zlatna — singurul festival etnografic de film din România — are rolul de a descoperi noi talente și promovează schimbul de valori culturale cu alte țări.


Festivalul este deschis și profesioniștilor cineaști, care doresc să contribuie la edificarea patrimoniul cultural național sau internațional.

Sesiunea de înscrieri în competiția FIFE Zlatna este deschisă până pe 15 mai și este deschisă tuturor cineaștilor independenți sau profesioniști. Regulamentul festivalului este disponibil pe site-ul FIFE Zlatna: www.etnofilmzlatna.ro.


Născut în Tăușeni, județul Cluj, marele actor a interpretat peste 40 de roluri în teatru, de la Moliere la Shakespeare, de la Marivaux la Büchner, iar în film a avut peste 60 de roluri, în cea mai variată gamă. Măiestria artistică a celebrului actor este apreciată deopotrivă în România, dar și în Europa. Mircea Daneliuc i-a oferit lui Dorel Vișan rolul principal (senatorul Vârtosu) în filmul "Senatorul melcilor", din 1995. Pentru prestația sa din film, acesta a primit premiul de interpretare masculină, la Festivalul Filmului Mediteranean de la Montpellier, Franța.

abonare newsletter