Opinii

"Amazoanele. O poveste", de Adriana Babeţi, desemnată Cartea Anului 2013

Volumul "Amazoanele. O poveste", de Adriana Babeţi, apărut la editura Polirom, a fost desemnat "Cartea anului 2013", într-o ceremonie care s-a desfăşurat sâmbătă seară, în Sala Rondă a Hotelului Intercontinental din Bucureşti, informează un comunicat.

Premiul a fost înmânat de scriitorul Varujan Vosganian, laureatul premiului "Cartea Anului 2009".

Volumele nominalizate la premiul pentru "Cartea anului 2013" au fost "Amazoanele. O poveste", de Adriana Babeţi (editura Polirom), "Fals tratat de manipulare", de Ana Blandiana (editura Humanitas), "Exerciţii de imaturitate", de Livius Ciocârlie (Cartea Românească), "Ce a fost. Cum a fost, Paul Cornea de vorbă cu Daniel Cristea-Enache" (Polirom, în coeditare cu Cartea Românească), "Negru şi Roşu", de Ioan T. Morar (Polirom), "Costumul negru", de Adrian Popescu (Cartea Românească), şi traducerea lui Marin Mălaicu-Hondrari a volumului "Eroul discret", de Mario Vargas Llosa (Humanitas).


Juriul care a desemnat volumul câştigător a fost format din Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, şi redactori ai revistei România literară.

Ultimele Stiri
abonare newsletter