Opinii

Filarmonica de Stat Transilvania îşi caută dirijor

Filarmonica de Stat Transivania a rămas fără dirijor după ce contractele celor doi dirijori permanţi au expirat, potrivit managerului instituţiei culturale, Marius Tabacu.

Atât contractul dirijorului Nicolae Moldoveanu cât şi al dirijorului Mihail Agafiţa au expirat, acestea nemaifiind prelungite. În cazul lui Moldovan, decizia a fost luată pe seama unor neînţelegeri.

“În acest moment suntem în căutare de dirijor. Lui Agafita şi Moldovan le-au exprat contractele şi nu au mai fost prelungite. Cu Moldovan am avut mici neînţelegeri şi am decis să nu mai continuăm colaborarea. Sper că asta să nu ne afecteze performanţa şi imaginea. Este foarte greu să găsim un alt dirijor bun pentru că salariul pe care Filarmonica poate să îl ofere unui dirijor este de 2.000 lei. Niciun dirijor cunoscut nu vine pe acest salariu, permanent. O altă problemă este obligativitatea angajării pe perioadă nedeterminată. Nu putem să dăm nimănui asigurări că va avea un loc de muncă peste câteva luni sau anul viitor”, a declarat Marius Tabacu, managerul Filarmonicii din Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter