Opinii

Copiii de aur ai Clujului: Cristiana Dragoş-Roman are 12 ani şi 40 de premii la concursuri de pian

Cristiana Dragoş-Roman, elevă în clasa VI la Școala “Elf” din Cluj-Napoca, s-a întors recent din Viena, unde a participat la un concurs internaţional de pian. Ea a obţinut premiul II. Micuţa are în palmares 25 premii naționale și 13 internaționale.

Cristiana a îndrăgit pianul înainte să împlinească 6 ani. Apoi au urmat participările, an de an, la diverse competiții culturale: concursuri de pian, concerte, festivale. La început, în cele din țară - județene, interjudețene și naționale. Rezultatele în țară au fost garant pentru profesoara de pian că fetița poate mai mult, face progrese de la o zi la alta și i-a propus să participe și la competiții în afara țării. Și rezultatele nu s-au lăsat așteptate.

În iulie 2009 când terminase clasa I a participat la Concursul Internațional de Pian “Giuseppe Terracciano” din Salerno- Italia. Prin pasiunea, grația și acuratețea cu care și-a interpretat repertoriul, Cristiana a cucerit juriul, care i-a acordat premiul I. În august 2010, a participat tot în Italia, în San Bartolomeo, la un alt concurs, unde Cristiana a obținut tot premiul I, deși a avut concurențe foarte puternice din Rusia, Italia, România.
În acest an, 2013, Cristiana a obținut două rezultate lăudabile: premiul II la Concursul Internațional de pian “Piano talents”, Milano, Italia, 12-16 iunie 2013 și tot premiul II la Concursul Internaţional de Pian "Vienna International Piano Competition". Acest ultim concurs internațional de pian din Viena, s-a desfășurat în decurs de 10 zile. Părinţii pianistei spun că a fost un concurs foarte greu, poate cel mai greu la care a participat Cristiana și a avut trei etape: calificări, semifinale și finală, pentru fiecare etapă repertoriul fiind diferit.


“Cristiana reușeste să combine la un loc mai multe ingrediente de succes: inteligența, o muzicalitate deosebită, putere de concentrare, ambiție și determinare, muncă tenace, iar toate acestea împreună o ajută să se stăpânească f. bine în fața juriilor și să dea tot ce poate la fiecare concurs”, sunt cuvintele profesoarei Cipriana Gavrişiu, care se ocupă de Cristiana de doi ani.  

Etichete: milano premii
abonare newsletter