Opinii

Mineriada cu pălăriuță și eșarfă

Blatul lui Ponta cu hipsterii este echivalent cu blatul lui Radu Vasile cu minerii, de la Cozia, de acum 15 ani. Ambii și-au cumpărat liniștea pe banii noștri. „O să plătim cu toții”. În traducere, „o să plătiți”. A avansat și o sumă - două miliarde. Probabil că RMGC va cere patru, iar el se va lăuda, ca salvator, în fața nației, că a reușit să scoată două, după îndelungi negocieri purtate între Șova și Dickulescu.

Cine va plăti? Fiecare din cei aproximativ 7 milioane de angajați și independenți pe care îi numără acum România trebuie să scoată din buzunar aproape 300 de dolari. Credeți că-i vor plăti amărîții cu salariu minim pe economie? Poate vor plăti și ei 10-20 de dolari acolo. Restul îl vor plăti corporatiștii, freelancerii, cei cu profesiuni liberale. Vreau să văd, cu nedisimulat sadism, ce fețe vor face avocatul, contabilul, folkistul și piaristul în momentul în care vor fi obligați să scoată 1000, 5000 sau 10000 de euro din buzunar. Ce-i drept, Roșia Montană a fost salvată.

Nu meritați, bă, să mai aveți nici o pretenție de la jandarmerie sau poliție. O fată este violată la drumul mare, în plină zi. Zeci de demenți omoară cu un sadism care îți întoarce stomacul pe dos potăi, tot la drumul mare. De ce? Pentru că voi ați comis o infracțiune, iar statul a închis ochii. Cînd i-am zis unei tute, mi-a dat cu tifla - „du-te și fă reclamație”. Ați fost niște mineri, bă! Nu cu lămpașe, ci cu pălăriuțe, eșarfe și pet-uri de plastic. A lipsit sîngele. Tot ce mai pot să spun este că vă meritați soarta, în timp ce javre ca Rogozanu, Goțiu, Ernu și alții își vor număra cash-ul intrat pe ong sau pe drepturi de autor. Trist este că din cauza voastră suferă și alții.


Later edit: imediat după ce am terminat de scris articolul, pe fluxuri a apărut știrea că suma de 4 miliarde de dolari este îndestulătoare pentru Gabriel.

abonare newsletter