Opinii

170 de mii de vizitatori, la ediţia din 2013 a Zilelor Culturale Maghiare

Peste 170 de mii de persoane au participat, între 19–25 august, la cele 390 de evenimente desfăşurate în cadrul Zilelor Culturale Maghiare din Cluj.

Potrivit organizatorilor festivalului, unul din scopurile manifestărilor de anul acesta a fost şi acela de a atrage publicul român pentru că, s-ar putea ca de la anul Zilele Culturale Maghiare să aibă și invitați români.

„Credem că a fost o sărbătoare comună. Niciodată în istoria Clujului nu s-au aflat în centrul orașului atâția oameni”, a spus ieri, Gergely Balázs, organizatorul principal al Zilelor Culturale Maghiare din Cluj.


De asemenea, el a mulțumit publicului participant la evenimentele festivalului. „Mulțumim tuturor clujenilor, și celor care au participat, și celor care ne-au tolerat, maghiari și români”, a mai adăugat Balázs.

O legătură între comunitățile Clujului

Și viceprimarul Clujului, Horváth Anna, a remarcat că Zilele Culturale Maghiare au dobândit alura unei legături între cele două comunități ale orașului, dar au atras și un număr mare de turiști, din țară și din Ungaria.


„Cred că succesul evenimentului se cuantifică în zecile de mii de oameni fericiți pe care i-am întâlnit”, a spus Horváth Anna

De asemenea ea crede că probabil și organizatorii Zilelor Clujului vor apela la ONG-uri pentru a dezvolta evenimente comune, așa cum fac organizatorii Zilelor Culturale Maghiare. De altfel, viceprimarul Clujului este de părere că organizatorii celor două evenimente se inspiră unii de la alții.


170 de mii de vizitatori, la cele 390 de evenimente

Directorul festivalului, Sánta Levente, a declarat, în ceea ce priveşte numărul participanţilor la ediţia de anul acesta a Zilelor Culturale Maghiare că, la cele 390 de evenimente ale festivalului au participat în total circa 170 de mii de vizitatori, iar la spectacolul din ultima zi au fost în medie 40 de mii de spectatori. Circa 17 mii de oameni din 41 de țări au vizionat evenimentele din Piața Unirii online, pe camera video panoramică.

De asemenea, el am mai dezvăluit şi faptul că anul viitor se dorește organizarea, în Piața Unirii, a unui mare concert de muzică clasică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter