Opinii

Cultura clujeană are un şef nou detaşat de la Olt

Noul şef al Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional (DCCPN) Cluj este istoricul Dorin Teodorescu, fost şef al DCCPN Olt. Acesta a fost detaşat prin ordin al Ministrului Culturii la Cluj, după ce la concursul pe post nici un candidat nu a fost declarat câştigător.

sursa foto: olttv.ro sursa foto: olttv.ro

Potrivit clujulcultural.ro, postul era vacant din toamna lui 2012, când istoricul Leonard Horvath şi-a dat demisia ca să poată candida la alegerile parlamentare din partea PC. Postul a fost ocupat ulterior interimar de Victor Cubleşan dar detaşarea acestuia nu i-a mai fost prelungită. Cum concursul nu a fost câştigat de nimeni, ministrul Daniel Barbu a decis detaşarea lui Teodorescu. Acesta a condus 15 ani DCCPN Olt. În 2009 a fost destituit în baza unei decizii guvernamentale dar a revenit în funcţie după ce a dat Ministerul Culturii în judecată şi a câştigat.

Dorin Teodorescu a fost detaşat la Cluj pentru o perioadă de şase luni. Decizia mutării sale vine în urma unui control efectuat la începutul lunii iulie de către o echipă formată din reprezentanţi ai Ministerului Culturii, Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Direcţiei pentru Cultură Bucureşti şi Prefecturii Olt, scriu jurnaliştii olteni.


„Detaşarea mea este firească. Eu sunt profesionist, nu om politic. Motivele le ştie domnul ministru, dar totul este perfect legal, prin aplicarea reglementării privind mobilitatea funcţionarului public. Eu sunt aici ca la mine acasă. Volumul de muncă este incomparabil mai mare decât cel de la Olt, fie şi dacă ţinem cont că în judeţul Cluj sunt de cinci ori mai multe monumente istorice. Echipa de aici este alcătuită din profesionişti de excepţie”, a declarat Dorin Teodorescu.

Dorin Teodorescu şi-a făcut studiile universitare la Cluj-Napoca acum 39 de ani.

abonare newsletter