Național

Meteorologii anunță vreme deosebit de rece în toată țară! Vânt puternic și ninsori, în special în zone montane

Meteorologii ANM avertizează că vremea va fi deosebit de rece la sfârșitul acestei săptămâni și la începutul săptămânii viitoare.

Vânt puternic / foto: depositphotos.com Vânt puternic / foto: depositphotos.com


 

 


Potrivit informării meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), valabilă până luni la ora 10:00 (dar care se poate prelungi), fenomenele vizate la finalul acestei săptămâni și începutul săptămânii viitoare sunt:

 


- intensificări temporare ale vântului
- ninsori în zone montane
- vreme în răcire accentuată

Întreaga țară este afectată de aceste fenomene meteo:


„În intervalul menționat, local și temporar vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45...55 km/h, iar izolat peste 60 km/h. Va ploua în toate regiunile și pe arii restrânse, în sudul și sud-estul țării, se vor acumula cantități de peste 15...20 l/mp (...) La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent, iar pe creste rafalele vor depăși 65...70 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

Valorile termice vor fi în scădere semnificativă, astfel că duminică (17 aprilie), vremea va fi deosebit de rece în toată țara. 


La începutul săptămânii viitoare vremea se va menține deosebit de rece și va continua să ningă, în special la munte”, se arată în informarea meteorologică.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Vremea se răcește în România de sâmbătă. Temperaturi scăzute, lapoviță și ninsori în Transilvania

Vremea se răcește brusc la Cluj în acest weekend. Duminică va fi cel mai frig

Ultimele Stiri
abonare newsletter