Național

În fiecare zi au loc 18 accidente grave în România. În ultimii 3 ani, au murit zilnic cinci oameni

În fiecare zi au loc, în medie, 18 accidente grave în România, anunță ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode. În ultimii trei ani au murit zilnic câte cinci oameni în urma accidentelor rutiere.

În fiecare zi au loc 18 accidente grave în România. Zilnic, timp de 3 ani, mor cinci oameni/ poză reprezentativă În fiecare zi au loc 18 accidente grave în România. Zilnic, timp de 3 ani, mor cinci oameni/ poză reprezentativă

 

 


Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri, că în România „asistăm la un adevărat carnagiu pe şosele”, ceea ce plasează ţara noastră „pe un loc deloc onorabil” în ierarhia ţărilor europene, cu un număr ridicat de morți ca urmare a producerii de accidente rutiere.

 


„În ultimii trei ani, zi de zi, în cele 1.095 de zile au avut loc în medie 18 accidente grave, soldate cu cinci pierderi de vieţi omeneşti, în fiecare zi. Zilnic, timp de 3 ani, mor cinci oameni”, a declarat, Bode, la ceremonia organizată cu ocazia intrării în dotarea Poliţiei Române a 45 de laboratoare mobile de educaţie rutieră.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Lucian Bode a arătat că Poliţia trebuie să aibă ca obiectiv să ajungă la cât mai mulţi oameni cu mesaje educativ-preventive.


„Aceste laboratoare educaţionale mobile, în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro, achiziţionate în cadrul unui proiect european amplu, de aproximativ 5,2 milioane de euro, au ca scop conştientizarea şi responsabilizarea tuturor actorilor din societate, care din postura de participanţi la trafic se expun riscurilor majore atunci când încalcă regulile de circulaţie”, a mai spus Bode.

Potrivit datelor din primele două luni ale anului 2022, trendul crescător se păstrează în privinţa numărului de persoane moarte în urma accidentelor rutiere, cu un plus de aproximativ 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut: 275 de persoane moarte în 637 de accidente rutiere, în primele luni ale anului.

CITEȘTE ȘI:

Accident MORTAL pe DN 1C! Un bărbat a murit după ce mașina în care se afla s-a LOVIT de un autobuz. FOTO

România, pe loc fruntaş la accidente cu pagube materiale: „Din 100 de maşini înmatriculate, cel puţin 6 produc accidente”

Ultimele Stiri
abonare newsletter