Național

Ursul care a omorât o tânără de 19 ani pe traseul Jepii Mici a fost împuşcat. Animalul i-a atacat și pe salvatori.

Ursul care a ucis, marţi după-amiază, o tânără aflată pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi a fost împușcat. Animalul i-a atacat și pe salvatorii care încercau să recupereze trupul tinerei.

Ursul care a omorât o tânără de 19 ani pe traseul Jepii Mici a fost împuşcat| Foto: pixabay.com Ursul care a omorât o tânără de 19 ani pe traseul Jepii Mici a fost împuşcat| Foto: pixabay.com

 

 


A fost împuşcat ursul care a ucis, marţi după-amiază, o tânără aflată pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, Adelin Gurgui.

 


Potrivit acestuia, în urma evenimentului s-a constituit echipa de intervenţie, iar animalul, care era extrem de agresiv, a fost împuşcat.

O tânără turistă a fost atacată de un urs pe Jepii Mici, salvatorii montani afirmând că fata atacată a fost târâtă şi sfâşiată de animal.


Victima a fost găsită, iar recuperarea trupului acesteia era extrem de dificilă din cauza prezenţei în zonă a animalului.

„Am fost anunţaţi că o turistă a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. O echipă de intervenţie a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă şi, în urmă cu puţin timp, au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată. Operaţiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat şi a prezenţei în continuare a ursului, care se află la aproximativ 10-15 metri de salvatorii montani”, a transmis anterior Salvamont Prahova.


Turistul care a văzut întregul eveniment şi a sunat la 112 a fost preluat de către jandarmii montani şi coborât în Buşteni. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Turistă ucisă de urs în munții Bucegi

Turistă în România, mușcată de un pui de urs în încercarea de a face un selfie

Ultimele Stiri
abonare newsletter