Național

Judecătorii i-au „șters” lui Cătălin Cherecheș un an din pedeapsă!

Judecătorii au decis ca fostului primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, să-i fie scăzută din condamnare perioada arestului preventiv și cea în care a fost închis în Germania.

Judecătorii au decis ca lui Cătălin Cherecheș să-i fie scăzută din condamnare perioada în care a fost fugar. Sursă foto: Facebook/ Cătălin Cherecheș Judecătorii au decis ca lui Cătălin Cherecheș să-i fie scăzută din condamnare perioada în care a fost fugar. Sursă foto: Facebook/ Cătălin Cherecheș

 

 


Judecătorii Tribunalului Bucureşti au admis, vineri, o solicitare depusă de Cătălin Cherecheş şi au dispus scăderea unui an din condamnarea de cinci ani închisoare primită de fostul primar al municipiului Baia Mare pentru corupţie, reprezentând perioada în care acesta a stat în arest în timpul anchetei în anul 2016, dar şi timpul petrecut într-un penitenciar din Germania, după ce a fugit din ţară.

 


Magistraţii i-au admis lui Cherecheş o contestaţie la executare şi au dispus ca, din pedeapsa de cinci ani, să fie scăzute durata reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu (aprilie - decembrie 2016), dar şi perioada petrecută într-un penitenciar din Germania (noiembrie 2023 - martie 2024), scrie Agerpres.ro. 

Pe 24 noiembrie 2023, Cătălin Cherecheş a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Cu puţin timp înainte de pronunţarea sentinţei, Cherecheş a fugit din ţară prin vama Petea cu un taxi, folosind un act de identitate al unei rude apropiate. Ulterior, a fost prins de poliţiştii germani în Augsburg şi arestat, fiind adus în România în luna martie şi încarcerat la Penitenciarul Rahova. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
 

CITEȘTE ȘI:

Socrii fostului primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnați la închisoare cu suspendare pentru dare de mită

Ultimele Stiri
abonare newsletter