Național

Minori violaţi în chiliile de la Mănăstirea Frăsinei din Vâlcea. Ce pedeapsă a primit violatorul?

Doi copii de 9 și de 12 ani au fost violați de îngrijitorul de la Mănăstirea Frăsinei din Vâlcea.

Minori violaţi în chiliile de la Mănăstirea Frăsinei din Vâlcea. FOTO: Pixabay Minori violaţi în chiliile de la Mănăstirea Frăsinei din Vâlcea. FOTO: Pixabay

 

 


Magistraţii Judecătoriei Râmnicu Vâlcea l-au condamnat la 16 ani de închisoare cu executare pe îngrijitorul de la Mănăstirea Frăsinei acolo unde doi copii au fost în mod repetat agresaţi sexual sub diverse forme, scrie Presshub, care citează Reporter 24

 


Instanța a dispus achitarea preotului care ar fi fost atras în acest scandal, considerând că nu se face vinovat de nicio infracţiune. Potrivit avocatului Adrian Cuculis, copiii au primit şi despăgubiri în valoare de câte 30.000 de euro, cu titlu de daune morale. 

Decizia Judecătoriei Râmnicu Vâlcea nu este definitivă şi poate fi contestată de părţi, în termen de zece zile de la comunicare. 


„Vom apela sentinţa în ceea ce priveşte latura civilă”, transmite avocatul. 

Cei doi minori au fost abuzați sexual, în luna februarie 2023, în Mănăstirea Frăsinei din Vâlcea, lăcaș de cult în care nu au acces femeile. Părinții celor doi frați în vârstă de 9 și 12 ani din Muereasca au depus plângere la poliție când au aflat că fiii lor au fost abuzați sexual de un îngrijitor de la Mănăstirea Frăsinei, un tânăr orfan care a crescut într-un centru de plasament. 


Minorii erau filmaţi în timpul abuzurilor sexuale, numeroase înregistrări fiind găsite de anchetatori în chiliile suspecților.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Doi tineri din Cluj, arestați pentru viol și tentativă de viol. Victimele sunt două fetițe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter