Național

România, mereu surprinzătoare. Un tren a „ratat” gara, apoi a dat înapoi! 2 ore întârziere!

Un tren de călători a depășit semnalul de oprire în gara Verești -Suceava, acesta fiind încă un incident grav de siguranța circulației dintr-un șir mai lung de incidente.

Un tren depășește gara, fără să oprească. Foto: Facebook CFR Călători Un tren depășește gara, fără să oprească. Foto: Facebook CFR Călători

 

 


Un tren CFR Călători a depășit gara Verești, fără să oprească, la 15 km de Suceava, vineri dimineața, scrie publicația Club Feroviar. Este vorba despre un tren InterRegio Suceava - București ce a acumulat apoi două ore întârziere. CFR Călători a dat un comunicat de presă în care a spus că incidentul s-a produs din cauză că pe șină s-a scurs ulei dintr-un tren privat de marfă.

 


Trenul IR 1752 a plecat din Suceava la 8.52, iar 11 minute mai târziu ar fi trebuit să oprească la Verești (15 km de Suceava). Se pare că trenul nu a reușit să oprească în gară, depășind-o, după care garnitura a dat cu spatele, revenind în stație, după o manevră.

Pe portalul Infofer figurează faptul că trenul ar fi staționat la Verești peste 100 de minute, părăsind stația la ora 10.53. Trenul a mai acumulat întârziere după aceea, plecând din Bacău la 12.46 (în loc de 10.45). 


Au mai fost în acest an incidente similare și în lunile iunie și august.

CFR Călători a dat un comunicat de presă în care a spus că incidentul s-a produs din cauză că pe șină s-a scurs ulei dintr-un tren privat de marfă.


„Referitor la situația înregistrată pe 8 septembrie, în stația Verești, la trenul IR 1752 Suceava Nord – București Nord, precizăm că motivele producerii acesteia nu sunt generate de CFR Călători. În fapt, situația a fost generată de o indisponibilitate a infrastructurii cauzată de scurgerea de ulei pe șină din vagoanele unui tren privat de transport marfă. Menționăm că pasagerii și echipajul trenului au fost permanent în siguranță. Trenul a plecat din stația Verești, în condiții de siguranță, cu o întârziere de 110 minute", arată CFR Călători.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Accident grav între două mașini și un autotren, în Câțcău. Trei persoane ajung la spital. A intervenit elicopterul SMURD

Vești bune pentru studenți! CFR Călători acordă, în cele din urmă, reducerea de 90% la bilete

CFR Călători renunță la pix și la chitanță! Investiție de 10 milioane de lei pentru vânzarea biletelor în tren

Etichete: intarziere tren
abonare newsletter