Național

Polițist prins la volan sub influența alcoolului și pozitiv la mefedronă

Un polițist a fost depistat de colegii săi beat la volan. Mai mult, acesta a fost testat pozitiv la mefedronă, amfetamină cunoscută și sub numele de „Miau Miau”, un stimulent sintetic ce provoacă dependență.

Un polițist a fost depistat la volan cu alcoolemie și pozitiv la mefedronă. Era in timpul liber/Foto: IPJ Cluj Un polițist a fost depistat la volan cu alcoolemie și pozitiv la mefedronă. Era in timpul liber/Foto: IPJ Cluj

 

 


Un cadru activ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare a fost prins conducând sub influenţa alcoolului, el fiind testat pozitiv şi pentru mefedronă, informează, vineri, instituţia.

 


„Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de supraveghere a traficului rutier în municipiul Carei, au efectuat semnale de oprire unui autoturism, la volanul căruia s-ar fi aflat un bărbat de 23 de ani, din Satu Mare. 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, fiind indicată o concentraţie de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. 


Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean Satu Mare, unde i-au fost prelevate mostre biologice. 

Potrivit buletinului de analiză toxicologică, proba de sânge ar fi indicat un rezultat negativ, iar proba de urină ar fi indicat un rezultat pozitiv pentru substanţa denumită mefedronă”, informează reprezentanţii IPJ Satu Mare.


Angajatul IPJ este acum cercetat penal pentru conducerea sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, fiind demarată şi o cercetare disciplinară.

„Precizăm faptul ca persoana în cauză este cadru activ al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, iar în momentul opririi în trafic, acesta nu se afla în timpul serviciului. 


Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare nu tolerează încălcarea de către poliţişti a codului de etică şi deontologie profesională sau a legislaţiei aflate în vigoare, faţă de poliţist fiind declanşată cercetarea disciplinară”, se mai menţionează în informarea IPJ Satu Mare.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Printre efectele secundare ale mefedronei pot fi urmărite: halucinatii auditive și vizuale, probleme de concentrare și orientare a atenției, pupile dilatate etc. Stimulentul sintetic mefedrona este extrem de periculos și provoacă dependență.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News  

CITEȘTE ȘI:

A dat peste cap etilotestul. Un tânăr din Gherla, depistat în trafic cu o alcoolemie de 0,74 mg/l în aerul expirat

abonare newsletter