Național

Un marfar a deraiat în Teleorman. Un tren cu peste 200 de persoane a frânat brusc, pentru a evita ciocnirea. FOTO

Trei persoane au ajuns la spital luni dimineaţă, după ce un tren cu peste 200 de persoane care circula pe ruta Arad- Bucureşti Nord s-a oprit brusc, fiind activat planul roşu de intervenţie. Iniţial, un apel la 112 a anunţat că un tren de călători a deraiat.

Trei persoane au ajuns la spital luni dimineaţă, după ce un tren care circula pe ruta Arad- Bucureşti Nord s-a oprit brusc, fiind activat planul roşu de intervenţie/ Foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă - Facebook Trei persoane au ajuns la spital luni dimineaţă, după ce un tren care circula pe ruta Arad- Bucureşti Nord s-a oprit brusc, fiind activat planul roşu de intervenţie/ Foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă - Facebook

 

 


Autorităţile au declanşat Planul Roşu de Intervenţie, în noaptea de duminică spre luni, după anunţarea deraierii unui tren în judeţul Teleorman, însă accidentul nu s-a confirmat, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

 


„În jurul orei 4,00, un apel la 112 anunţa un accident feroviar, un tren de călători care a deraiat în judeţul Teleorman, între Roşiorii de Vede şi Măldăeni. Astfel, pentru gestionarea eficientă a evenimentului, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale la faţa locului. Odată ajunse, forţele de intervenţie au constatat că accidentul feroviar nu se confirmă”, se arată într-o informare transmisă luni de IGSU.

Conform aceleiaşi surse, trenul, care circula pe ruta Arad - Bucureşti Nord, s-a oprit brusc. Mai multe persoane au fost evaluate la faţa locului de echipajele medicale, trei victime fiind transportate la spital.


„La acest moment, călătorii sunt transportaţi cu două microbuze ISU către gara din Roşiorii de Vede”, mai anunţă IGSU, menţionând că Planul Roşu de Intervenţie a fost dezactivat.

La intervenţie au participat şapte ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple, trei autospeciale de descarcerare, două microbuze şi opt ambulanţe SAJ din Teleorman, o autospecială pentru transport victime multiple, o autospecială de descarcerare grea şi cinci ambulanţe SMURD din Olt, o autospecială pentru transport victime multiple, o autospecială de descarcerare grea şi trei ambulanţe SMURD din Dolj. De asemenea, au fost pre-alertate ISU Argeş şi ISU Bucureşti-Ilfov. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Accident GRAV în Germania! Un tren a lovit un autobuz și a deraiat

Două trenuri s-au ciocnit în Grecia. Cel puțin 32 de persoane au murit. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter