Național

Majoritatea românilor cred că viitorul României condusă de copiii de azi va arăta mai bine

54% din românii care au răspuns la un sondaj spun că România „de mâine” va arăta mai bine decât în prezent, fiindcă va fi condusă de copiii „de azi”. Un sfert dintre ei cred că va fi mai rău.

Unde se îndreaptă România? / Foto: depositphotos.com

 

 


Un sondaj realizat de INSCOP Research relevă că majoritatea românilor cred că România de mâine condusă de copiii de azi va arăta mai bine, 54% dintre cei întrebaţi fiind de această părere, în timp ce 25,2% spun că va fi mai rău, iar 15,7% că va fi la fel.

 


Conform cercetării sociologice, dintre cei care au încredere în modul în care copiii de azi vor conduce România de mâine 59% sunt bărbaţi, 62% - persoane cu studii superioare, 65% - persoane cu venituri mari, 59% - angajaţi din sectorul privat şi 58% - locuitori din Bucureşti.

Sondajul INSCOP Research a fost realizat în perioada 15 - 25 noiembrie, în cadrul unui proiect iniţiat de think tank-ul Strategic Thinking Group în parteneriat cu Euronews România, pe un eşantion simplu aleatoriu de 1.070 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative, cu vârsta de 18 ani şi peste, datele fiind culese prin metoda CATI (interviuri telefonice). Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Aproape 60% dintre români cred că situația din țară e mai rea decât în 1989, dar peste 65% nu vor să plece în străinătate

Un sfert dintre români vor reduce temperatura în locuințe, de teama facturilor. 95% sunt îngrijoraţi de evoluţia preţurilor la energie

Ultimele Stiri
abonare newsletter