Național

Un turist portughez a fost lovit mortal de trăsnet în Munții Bucegi. S-a oprit ca să facă fotografii

A fost deschis un dosar penal în cazul unui turist portughez care a murit după ce a fost lovit de trăsnet în Munții Bucegi. Bărbatul se oprise ca să fotografieze peisajele.

Un turist portughez a fost lovit mortal de fulger în Munții Bucegi / Foto: pixabay.com Un turist portughez a fost lovit mortal de fulger în Munții Bucegi / Foto: pixabay.com

 

 


Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul turistului portughez care a decedat, sâmbătă, în Munţii Bucegi, după ce a fost lovit de un trăsnet, în cadrul verificărilor stabilindu-se că el a rămas în urma grupului din care făcea parte pentru că dorea să fotografieze peisajele.

 


Conform datelor comunicate, luni, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, poliţiştii din Buşteni au fost sesizaţi de către o femeie despre faptul că, în timp ce se aflau pe un traseu montan dintre Vârful Bucşoiu şi Vârful Omu, un membru al grupului organizat din care făcea parte ar fi fost lovit de un trăsnet.

„În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că, în timp ce parcurgeau traseul montan, cei 17 turişti, însoţiţi de doi ghizi, au fost surprinşi de ploaie, bărbatul în vârstă de 35 de ani de origine portugheză, care a rămas în urmă să fotografieze peisajele, fiind lovit de trăsnet”, arată IJP.


Trupul bărbatului a fost coborât, duminică, de pe munte de salvamontişti după o acţiune care a durat peste 10 ore, fiind apoi transportat la Serviciul de Medicină Legală Prahova, în vederea efectuării necropsiei pentru a fi stabilită cu exactitate cauza decesului.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

CITEȘTE ȘI:

Doi turiști, loviți de fulger în Bistrița-Năsăud. Unul a murit, iar al doilea, un bărbat din Cluj, a ajuns la spital

O cabană din Mărișel a fost MISTUITĂ de flăcări după ce a fost lovită de un FULGER

Ultimele Stiri
abonare newsletter