Național

Mii de participanți, la Marșul Pride din București - FOTO

Peste 15.000 de persoane au participat sâmbătă la marșul de susținere a comunității LGBTQIA+ din România, pe străzile Capitalei.

Peste 15.000 de persoane au participat la marșul de susținere a comunității LGBTQIA+ din România. FOTO: ACCEPT Peste 15.000 de persoane au participat la marșul de susținere a comunității LGBTQIA+ din România. FOTO: ACCEPT

 

 


Cea de-a 17-cea ediție a Marșului Bucharest Pride a avut loc pe 9 iulie pe traseul Calea Victoriei - Parcul Izvor. Peste 15.000 de persoane au luat parte la manifestație.

 


Anul acesta, Bucharest Pride a avut cel mai lung traseu din istoria sa, având ca punct final Parcul Izvor. Printre participanți s-au numărat persoane LGBTQIA+ alături prieteni, familie, colegi, aliați din cadrul misiunilor diplomatice, precum și reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale LGBTQIA+ din țară.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

La sfârșitul Marșului, pe scena Bucharest Pride au luat cuvântul Alex Zorilă (Asociația ACCEPT și organizatoarea Bucharest Pride 2022), Andrew Noble (Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România), Andre Rădulescu (activistx LGBTQIA+ și coordonatorx Identity.Education), Inna Vodotiyets (membră a Insight - ONG LGBTQIA+ din Kiev, Ucraina - activistă pentru drepturile persoanelor LGBTQIA+, feministă) și Matt (activist din Ucraina, lucrător social), Antonella Lerca Duda (femeie trans, membră în board-ul Transgender Europe), Lari Rotaru (persoană trans non-binară, psiholog și psihoterapeut) și Raj Alexandru Udrea (artist LGBTQIA+).


Peste 15.000 de persoane au participat la marșul de susținere a comunității LGBTQIA+ din România. FOTO: ACCEPT

„Ne bucurăm de prezența în număr mare a comunității LGBTQIA+ și a aliaților săi la evenimentele organizate în cadrul săptămânii Bucharest Pride 2022. Marșul Bucharest Pride este în continuare locul unde ne cerem drepturile ca persoane LGBTQIA+ în România. Comunitatea LGBTQIA+ din România a arătat astăzi că, în ciuda tuturor problemelor și greutăților pe care le înfruntă zilnic, are curajul și perseverența de a lupta în inima Bucureștiului pentru iubire. Anul acesta la Bucharest Pride am sărbătorit prin fiecare eveniment puterea acestei comunități, iar cei 15.000 de oameni prezenți astăzi pe Calea Victoriei au demonstrat încă o dată că împreună suntem mai puternici, iar vocile noastre nu pot să mai fie ignorate de statul român”, a transmis Alex Zorilă, organizatoarea Bucharest Pride 2022.

Tema de anul acesta a Bucharest Pride s-a concentrat pe celebrarea puterii comunității LGBTQIA+ și a sentimentului de apartenență a persoanelor față de comunitate. Timp de 9 zile, participanții s-au bucurat de peste 20 de evenimente - concerte, piese de teatru, ateliere, performance-uri și nu numai - care au explorat felurile în care comunitatea LGBTQIA+ poate să rămână unită în ciuda lipsei de drepturi egale și a tuturor lucrurilor cu care se confruntă zilnic în România.


Bucharest Pride este festivalul anual dedicat drepturilor persoanelor LGBTQI+ care integrează o săptămână de evenimente și Marșul Bucharest Pride.

CITEȘTE ȘI:

A început marșul Cluj Pride, din Piața Unirii! Securitate întărită din cauza amenințărilor. VIDEO

abonare newsletter