Napi Hírek

Szeméttel van tele a Kis-Szamos, Boc nem hibáztatja a kolozsváriakat: „Gyakrabban kellene büntetni a felső folyásnál lévő települések lakosait!”

Különösen aggasztó felvételek keringenek a közösségi oldalakon a Kis-Szamos partjain levő hatalmas szemétkupacokról. Autógumiktól kanapékig, törmelékektől műanyag palackokig: lesújtó látvány tárul a szemünk szeme elé.

A környezetvédők ismételten felhívják a lakosok figyelmét arra, hogy milyen veszéllyel járnak a vízben úszkáló, illetve a partokon fennakadó hulladékok a kolozsváriak egészségére. Emil Boc, Kolozsvár főpolgármestere belátja, valóban kritikus a helyzet, viszont nem a kolozsváriakat, hanem a Kis-Szamos felsőbb folyásánál élő lakosokat kell hibáztatni.

„Nem Kolozsvár szennyezi a Kis-Szamost, a temérdek szemét a felsőbb folyásnál lévő településektől származik. Ez a valóság! Kolozsváron nem létezik olyan ember, aki a folyóba dobná a hulladékjait. A Kis-Szamos partján rendszeres takarítási akciók zajlanak, évek óta küszködünk az áramlással ide sodort szeméttel”, nyilatkozta kedden tartott sajtótájékoztatóján Boc.


Emil Boc azt állítja, a gyalui és a szászfenesi polgármesterekkel is folytatott már tárgyalásokat és elimseri: az állami hatóságoknak több ellenőrzést kellene folytatniuk, jóval több szankciót kellene alkalmazniuk.

„Szégyenfolt Kolozsváron és Szászfenesen, hogy olyan folyónk van, amely hűtőszekrényeket, kanapékat, szekrényeket, tonnányi törmelékeket sodor magával!”, olvasható egy peticíó szövegében, amelyben a környezetvédők a Kis-Szamos partjainak minél előbbi tisztítását sürgeti.


Citește varianta în limba română a materialului.

Etichete: emil boc
Ultimele Stiri
abonare newsletter