Napi Hírek

RO/HU Mii de tineri s-au distrat la Vibe Festival / Fiatalok ezrei bulizták át a hétvégét a Vibe Fesztiválon

Ajuns la cea de-a treia ediție, Vibe Festival a avut loc între 4-7 iulie 2019, la Târgu-Mureș. / Harmadik alkalommal szervezték meg idén a marosvásárhelyi Vibe Fesztivált.

(RO)

A treia ediție a festivalului Vibe s-a încheiat duminică seară, după cinci zile de distracție și muzică bună în care au concertat aproape 100 de artiști. Pe lângă zeci de formații din Ungaria, printre artiștii de talie mondială care au urcat pe scenă în aceste zile se numără Lost Frequencies, Alle Farben, Forein Beggars, MODESTEP, Stanton Warriors și mulți-mulți alții.

Festivalul a avut loc pe marginea râului Mureș, lângă un complex de agrement, anul acesta cu patru scene principale (Magenta Stage, Yellow Stage, Blue Arena și Black Box), o zonă de camping, o zonă dedicată mâncării și multe activități de făcut pe parcursul zilei (fashion corner, go-kart, volei în aer liber, diferite workshop-uri. Principalul scop al festivalului este să creeze un eveniment care pune accentul pe cultură, educație și muzică pentru tinerii aflați în Transilvania. Festivalul este în continuă dezvoltare, anul acesta având o creștere semnificativă a numărului de participanți, dar și a numărului de artiști invitați.


Unul dintre lucrurile care diferențează acest festival este accentul pe dezvoltarea tinerilor participanți și pe dorința de a avea un festival în care elevii și studenții să își poată exprima liberi opiniile și ideile. Organizatorii festivalului au susținut un panel de dezbateri Koli, care a avut ca temă diferențele dintre generații, punându-se accentul pe diferențele între generațiile anilor `90, 2000 și 2010.

Articol scris de Mihaela Puiac și Denise Oțoiu


(HU)

A marosvásárhelyi zenefesztivál harmadik felvonása vasárnap ért véget, öt napig tartó szórakozás után. Több tucat népszerű magyarországi fellépő (Wellhello, Halott Pénz, Intim Torna Illegál stb.) mellett nemzetközileg elismert együttesek is felléptek a Vibe színpadán, mint a Lost Frequencies, Alle Farben, Forein Beggars, MODESTEP vagy a Stanton Warriors.

A Maros partján megszervezett fesztivál idén négy színpaddal (Magenta Stage, Yellow Stage, Blue Arena și Black Box) büszkélkedhetett, míg napközben go-kartozhattak, különböző workshopokon vehettek részt a fiatalok. A fesztivál fő célja egy olyan esemény megteremtése, amely az erdélyi fiatalok kultúrájára, oktatására és zenéire összpontosít. A rendezvény évről évre folyamatosan bővül, a résztvevők és a meghívott előadók számának jelentős növekedése jelzi leginkább ezt.


A fesztivál különlegességének számít az, hogy hangsúly kerül a fiatalok fejlesztésére, a diákok szabadon kifejezhetik véleményüket és ötleteiket. A szervezők idén Koli vitafórumot is létesítettek, amely az 1990-es, 2000-es és 2010-es generációk közötti különbségekre összpontosított.

Ultimele Stiri
abonare newsletter