Napi Hírek

Új tömegközlekedési szabályzat Kolozsváron. Bírság jár a piszkos, büdös és obszcén utasoknak!

Változik a tömegközlekedési eszközökre vonatkozó szabályzat. Mi történik, ha piszkos, netán büdös vagy, esetleg a többi utast vagy a sofőrt sértegeted?

Súlyos bírság jár ezentúl azoknak, akik mocskos, illetve kellemetlen szagú ruhában ülnek fel a buszra, villamosra. Nem különben járnak azok sem, akik obszcén gesztusokat használnak vagy a tömegközlekedési eszköz vezetőjét és az ellenőröket szidalmazzák. 100 és 200 lej közötti bírság jár azoknak az utasoknak is, akik kellemetlen szagú anyagokkal vagy élelmiszerrel zavarják a többi utast.

Az új rendelet szerint, már a nagyobb méretű poggyászért is jegyet kell majd váltani. Ha elfogadják az új szabályzatot, tilos lesz az áruk szállítása, ugyanakkor a poggyász is csak akkor megengedett, ha nem foglal el két helynél többet és jegy társul hozzá. A kézben tartható kisebb méretű csomagokért nem kell külön jegyet váltani.


2004 óta nem frissült a tömegközlekedési eszközökre vonatkozó szabályzat, igencsak elavultnak számít már, állítják Kolozsvár Polgármesteri Hivatalának képviselői. Az új szabályzatot március 14.-éig lehet olvasgatni, végül majd az önkormányzati tagok szavazata fog dönteni a sorsáról.

Citește AICI varianta în limba română a materialului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter