Napi Hírek

Sámson és Delila, újra a Kolozsvári Magyar Opera színpadán. Egy jeggyel öt családtag is részt vehet az előadáson

A házasság hete alkalmával, Camille Saint-Saëns operáját, a Sámson és Delilát mutatja be a Kolozsvári Magyar Opera. Egy belépőjegy megvásárlásával akár öt családtag is élvezheti a románul és magyarul feliratozott produkciót.

Február 14-én, csütörtökön, 18:30 órai kezdettel, az opera kedvelőket szívesen várják a 19. század klasszikus zenei remekművének, a Sámson és Delila ősi bibliai történeten alapuló francia opera előadására.

Camille Saint-Saënsra mély hatást gyakorolt az angol oratóriumhagyomány, valamint Mendelssohn Éliása, ezért eredetileg a Sámson-mítoszt is egy oratórium anyagaként akarta használni. Ám Ferdinand Lemaire költő és drámaíró meglátta a történetben a színházi lehetőséget, és meggyőzte a zeneszerzőt, hogy operát kell írnia. 1870-ben Liszt Ferenc biztosította afelől, hogy Weimarban színre viszi a művet.


"A mi előadásunk, tiszteletben tartva Saint-Saëns csodálatos muzsikáját, a történetet egy elképzelt mába helyezte", nyilatkozza Korcsmáros György, a produkció rendezője.

A három felvonásos darab létrehozásában a rendező alkotótársai Horváth József karmester, Lőrincz Gyula díszlettervező, Amalia Judea jelmeztervező, valamint Jakab Melinda koreográfus voltak. A produkcióban Veress Orsolya (Delila), Marius Vlad Budoiu (Sámson), Balla Sándor (Dagon főpapja), Simonfi Sándor (Abimelech), Köpeczi Sándor (Öreg zsidó), Rétyi Zsombor, Rigmányi István, Peti Tamás Ottó látható.


AICI găsești varianta în limba română a articolului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter