Napi Hírek

AKTUÁLIS Javul a rendőr által fejbe lőtt nő állapota. In rem eljárás zajlik az ügyben

Kedvezően alakul az 59 éves nőnek az állapota, akit egy menekülő autós üldözése közben tévedésből lőtt meg egy rendőr a Maros megyei Magyarón (Aluniş). Gondatlanságból elkövetett testi sértés és hatósági közeg bántalmazása miatt folytat eljárást a szászrégeni (Reghin) ügyészség.

A kolozsvári megyei sürgősségi kórház orvos igazgatója, Adela Golea szerint a nőt megműtötték, és elkezdték fokozatosan felébreszteni a kómából. A páciens már jeleket ad, kommunikál velük, egyelőre kedvezően alakul az állapota, az azonban, hogy szenvedett-e maradandó neurológiai károsodást, csak az ébredés után állapítható meg.

A pszichológiai vizsgálaton alkalmas minősítést kapott a rendőr

A szászrégeni bírósági ügyészség főügyésze, Lucia Borda úgy nyilatkozott, a megsérült nőn műtétet végző sebészek által közölt adatokból az derült ki, hogy egy visszapattant golyó fúródott az áldozat testébe. „Egyelőre in rem eljárás zajlik az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés, valamint hatósági közeg bántalmazása miatt. Azért in rem, mert még nincsen gyanúsított. Az üggyel megbízott ügyész dönti majd el a bizonyítékok függvényében, hogy indul-e bűnvádi eljárás”, magyarázta Borda.


Az 59 éves nőt tévedésből lőtte fejbe egy rendőr egy menekülő autós üldözése közben. A rendőr, aki 1993 óta áll a román rendőrség alkalmazásában, lövéseket adott le a száguldó autóra, az egyik golyó azonban célt tévesztett és az utcán tartózkodó nőt találta el.

Etichete: kolozsvari hirek
Ultimele Stiri
abonare newsletter