Monitorul Cartierelor

Se lucrează de zor la revitalizarea Parcului Armătura. Filmare din dronă cu parcul din Iris. VIDEO

Lucrările de modernizare și revitalizare a Parcului Armătura înaintează. Podețul care va asigura o nouă intrare în parc prinde contur.

Lucrările de modernizare și revitalizare a Parcului Armătura înaintează. Foto: Captură ecran Legat de Cluj Lucrările de modernizare și revitalizare a Parcului Armătura înaintează. Foto: Captură ecran Legat de Cluj

 

 


Se lucrează intens la revitazliarea Parcului Armătura din cartierul Iris, relevă o filmare aeriană deasupra zonei, postată pe canalul de Youtube Legat de Cluj.

 


Un nou podeț se ridică peste pârâul Nadăș, la confluența cu râul Someș, pentru a asigura o mai bună conexiune a zonelor adiacente cu Parcul Armătura. Alte două pasarele vor fi realizate în cadrul proiectului de revitalizare a malurilor Someșului.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Parcul are o suprafață de circa 3,2 hectare și este supus unor ample lucrări de revitalizare. Proiectul vizează lucrări de modernizare în Parcul Armătura, dar și în zona pârâului Nadăș și a străzii cu același nume. Sunt vizate de proiect și malul stâng al Someșului în zona străzilor Traian, Oașului, în zona Parcului Armătura și malurile pârâului Nadăș, în zona de confluență cu Someșul.


Intervențiile, pentru care primăria „scoate din buzunar” 14 milioane de lei fără TVA, sunt realizate de firma Nord Conforest. Termenul limită pentru finalizarea lucrărilor este luna aprilie a anului 2023.

În cadrul proiectului este prevăzută construirea unei pasarele pietonale și velo peste pârâul Nadăș, la confluența cu Someșul, care în prezent are realizată structura de rezistență.


Ce intervenții se realizează în Parcul Armătura?

Pe lângă noul podeț care se consturiește deja, proiectul mai vizează următoarele intervenții: 

  • realizarea unui traseu pietonal și ciclistic nou în lungul malului;
  • modernizarea și reorganizarea aleilor pietonale existente;
  • amplasarea unor rasteluri pentru parcarea bicicletelor și a unei stații de încărcare pentru bicicletele și trotinetele electrice;
  • plantarea de aliniamente de arbori și arbuști;
  • sistem de iluminat public modern și amplasarea unui sistem de camere video;
  • reabilitarea bazei sportive, prin îndepărtarea construcțiilor degradate și prin înnoirea terenului de sport propriu-zis;
  • resistematizarea verticală a malului, în vederea facilitării accesului pietonal spre apă și a îmbunătățirii relației dintre Parcul Armătura și Someș;
  • pregătirea amplasamentului pentru un pavilion/ chioșc multifuncțional/ de alimentație publică.

În cadrul proiectului de modernizare a malurilor Someșului se mai construiesc încă două pasarele pietonale-velo: unul în dreptul Parcului Rozelor din cartierul Grigorescu, aflat în stadiu avansat deja și unul în zona Parcului Feroviarilor, paralel cu Podul Răsăritului.


„Accesibilitatea este un lucru foarte important în acest proiect al malurilor Someșului, pentru că nu este normal să fie doar trei poduri la nivelul zonei studiate unde să poți să treci de pe o parte pe alta a Someșului”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, în luna aprilie.

Video: Youtube/ Legat de Cluj

CITEȘTE ȘI:

FOTO. Încă un podeț „și-a făcut apariția” în zona Someșului, în cartierul Iris. Lucrările la Parcul Armătura înaintează

Ultimele Stiri
abonare newsletter