Monitorul Cartierelor

Drumul Lombului, finalizat anul acesta. Boc: „Se creează noi oportunități pentru investitori”

Drumul Lombului (1,6 km) va fi finalizat până la sfârșitul anului, a anunțat primarul Emil Boc marți, stadiul actual al lucrării fiind de 70%.

Stadiul lucrărilor la drum a ajuns la 70%. Stadiul lucrărilor la drum a ajuns la 70%.

Primarul Emil Boc a anunțat că modernizarea drumului Lombului se va finaliza până la finalul acestui an, pe o lungime de 1,6 kilometri. Executantul lucrării este Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca.

Pe un tronson de 1660 de metri, prin proiectul de modernizare a drumului Lombului au fost realizate următoarele tipuri de lucrări:


- rețea de apă și canalizare: 100%

- rețea de energie electrică: 100%


- carosabil, trotuare și piste de biciclete: 70%

- iluminat public cu LED: 60%.


„Drumul deservește zona de acces în dealul Lombului, în vecinătatea celor două clădiri ale Cluj Innovation Park (CREIC - Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative și TEAM). Odată cu noua infrastructură rutieră se creează noi oportunități pentru investitori și pentru viitorul Industriilor Creative din municipiul nostru. Conform contractelor încheiate până în acest moment, s-au asumat investiții de peste 20 mil euro și se vor genera cel puțin 1000 locuri de muncă în domenii precum: farmaceutică, textile, învățământ superior, fabricare mobilă, fabricare corpuri de iluminat, producție publicitară”, a declarat primarul Emil Boc. 

De asemenea, edilul a anunțat că în zonă va fi realizat Science Campus Cluj, un ansamblu dedicat cercetării științifice, pe o suprafață de 64.797,65 mp.

CITEȘTE ȘI:

Drumul Lombului, amânat din nou! Banii au fost luați de la lucrare și redistribuiți spitalelor

Ultimele Stiri
abonare newsletter