Monitorul Cartierelor

FOTO. Șantier, transformat în lac în Sopor! ISU Cluj a intervenit, deși nu era o urgență. Cine plătește?

Un șantier s-a transformat într-un lac adânc de câțiva metri și larg de 30-40 metri după ploile torențiale, pe strada Soporului. Trei echipaje SMURD și ISU au intervenit pentru a pompa apa din baltă.

 

 


După ce un șantier de pe strada Soporului s-a transformat într-o baltă imensă de apa, după ce câteva zile a plouat torențial în Cluj-Napoca. 

 


Un clujean a atras atenția că trei echipaje SMURD și ISU au intervenit pentru a scoate apa din lac, servicii prestate din bani publici. 

„Strada Soporului, Cluj. 


În urmă cu câteva zile, cu ocazia acelor ploi torenţiale, în incinta acestui şantier s-a format un lac adânc de câţiva metri şi de o lungime de circa 30-40 metri! Chiar la baza blocului nou construit! 

La faţa locului au sosit minim 3 echipaje SMURD şi ISU pentru a pompa apa din baltă! Prima dată au încercat spre Est, fără rezultat, ca apoi să mai facă rost de minim 4 furtunuri a câte 10 metri, în imagini se pot vedea oamenii cum pregătesc furtunurile pentru a le lega şi a pompa apa spre Nord, spre pârâu! 


Aş dori să văd chitanţele plătite de către firma privată constructoare pentru serviciile prestate pe banii publici! 

Ţin să menţionez, că în urmă cu 3-4 ani pe locul unde este blocul, se plimbau fazani, iepuri, căprioare şi era plin de păsări şi vegetaţie!”, a spus un clujean pe grupul Clujul Civic. 


Punctul de vedere al ISU

„În zona străzii Soporului au fost implicate mai multe forțe și mijloace pentru evacuarea apei acumulate ca urmare a precipitațiilor căzute în seara zilei de 27 mai.

O situație mai aparte a fost înregistrată la un șantier de construcții, în care a fost pus în pericol, de către apa acumulată, un generator electric cu o valoare ridicată și care nu putea fi evacuat în timp util de la fața locului.

Pe parcursul după amiezii și nopții, care au urmat ploilor abundente înregistrate pe 27 mai, au fost desfășurate mai multe intervenții pentru evacuarea apei acumulate în subsolurile unor locuințe situate pe străzile  Brașov, Cezar Boliac, Azaleelor, Ioan Zaicu, Borhanciului, Voievodul Glad, Azaleelor, Racoltei, Azaleelor și Trifoiului din municipiul Cluj Napoca.

O situație mai solicitantă pentru echipajele dislocate la fața locului a fost înregistrată la evacuarea apei acumulate dintr-un șantier aflat în construcție în zona străzii Soporului, unde nivelul ridicat al apei a pus în pericol un echipament electric, care nu putea fi protejat sau evacuat, cu o valoare ridicată. Pentru refularea apei acumulate a fost utilizată o pompă de mare capacitate și furtune de secțiuni corespunzătoare, care au presupus utilizarea mai multor forțe specializate si mijloace de transport.

Intervenția a fost începută în jurul orei 00.30, prin refularea apei printr-un dispozitiv preliminar, care a fost adaptat pe parcursul nopții în funcție de retragerea apei și capacitatea de preluare a debitului refulat de către pârâul din apropiere.

 În jurul orei 5 dimineața s-a putut intra în încăperea în care era situat echipamentul electric de mare capacitate, unde s-a constatat că a fost evitată inundarea și distrugerea acestuia.” a transmis purtătorul de cuvânt al ISU.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Șantier din Cluj-Napoca, INUNDAT după ploile abundente de ieri

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter