Monitorul Cartierelor

Boc a „certat” dezvoltatorii imobiliari: „Gândiți cu capul viitorului. Epoca de haiduceală a trecut”

Primarul Emil Boc s-a enervat la Comisia de Urbanism, când a atras atenția unor dezvoltatori imobiliari care doreau să amenajeze spații comerciale și birouri de zece etaje pe strada Frunzișului.

 

 


Primarul Emil Boc a „certat” niște dezvoltatri imobiliari care doreau să amenajeze sapții de birouri și comerciale pe strada Frunzișului de zece etaje. Primarul a făcut remarca în cadrul Comisiei de Urbanism.

 


Dezvoltatorii aveau dreptul să amenajeze o construcție de 5 etaje, dar au propus una de doar 3 etaje plus un etaj restras.

„Să nu fie CUT-ul maxim, nu mai mergeți pe maxim în orașul acesta, nu suntem în vestul sălbatic. Gândiți cu capul viitorului. Doar ca principiu, când am văzut CUT-ul maxim, am simțit că nu e în regulă, trebuie să mergem până la maxim (…) Voi respinge orice variantă maximală în zonă. Epoca de haiduceală generală a trecut”, a spus primarul Emil Boc.


Edilul a atras atenția și comisiei de urbanism care a avizat acest proiect. S-a aprobat și accesul pentru 50 de mașini în zona respectivă, deși strada este foarte aglomerată.

„Este un regim de parter plus 10 etaje în curbă, noi avem parter plus 3 și un etaj retras. Noi avem dreptul la parter plus 5, am tăiat deja un etaj”, a fost răspunsul proiectanților.


CITEȘTE ȘI:

Boc vrea să scape Clujul de mașini și poluare: „Suntem scufundați în mașini. E plin de rable pe toate trotuarele din cartiere”

abonare newsletter