Monitorul Cartierelor

Dohotaru: „Amenajarea bazei La Terenuri e în întârziere mare!”. Ce spune Emil Boc despre stadiul lucrărilor?

Fostul deputat Adrian Dohotaru susține că lucrările la baza sportivă La Terenuri sunt în întârziere mare și nu vor fi gata la termen. De cealaltă parte, primarul Emil Boc susține că lucrările sunt în grafic și sunt atent monitorizate.

 

 


Activistul Adrian Dohotaru susține că amenajarea bazei La Terenuri e „în întârziere mare” și nu va fi gata la termenul asumat de constructor.

 


„Am verificat dimineața asta șantierul La Terenuri și lucrările clar sunt în întârziere mare față de termenul asumat de 22 iunie 2021, de pe panouri. Confirmă oficial și Primăria: «În conformitate cu programul de execuție predat și acceptat, lucrările nu respectă graficul GANTT prezentat. Detaliile cu privire la recuperarea eventualelor întârzieri precum si faptul daca lucrarile vor fi gata la timp vi le vom putea comunica numai după ce programul de execuție va fi depus de către Antreprenor și acceptat de către supervizor». Primarul Emil Boc anunță penalizări în caz de întârzieri, dar dânsul a avansat deja alt termen pentru finalizarea lucrărilor și anume final de august 2021, ceea ce intră în contradicție cu termenul anunțat oficial pe panourile de șantier”, a arătat fostul deputat clujean.

Mii de mănăștureni așteaptă deschiderea bazei

Dohotaru arată că, dacă lucrarea nu va fi finalizată până la finalul lunii iunie, mănășturenii și copiii lor vor rata două luni de vacanță în aer liber, cu mișcare și condiții decente pentru sport și joacă.


„Unii veți spune că la ce întârzieri sunt în România, 2 luni nu e mult. Dar sunt două luni de vacanță de vară extrem de importante pentru copii. Aici nu e vorba doar de copiii mei, suntem vreo 100.000 de mănăștureni cu potențial de a folosi o bază sportivă care nu a mai fost renovată din perioada comunistă. Va fi aici, preconizez, înghesuială și mai mare decât în Parcul Central și Baza Sportivă Gheorgheni pentru că e și cartierul mult mai mare.

Problema e însă când discuți și cu un diriginte de șantier și îți avansează alt termen, adică decembrie 2021, așa că pierdem și vara și toamna și o parte din iarnă. Și știm bine, nu e tragedie dacă nu deschidem iarna la -5 grade, clujenii obișnuiți cu întârzierile vor tolera ca spațiul public să fie deschis primăvara viitoare”, a mai arătat Adrian Dohotaru.


Dohotaru: „Trebuie penalizată firma și reziliat contractul”

În final, acesta propune penalizarea firmei care se ocupă de șantier și rezilierea contractului, dacă baza sportivă nu se va deschide la finalul lunii iunie.

„Cum ne-am activat mii de mănăștureni printr-o petiție co-inițiată de Asociația Societatea Organizată Sustenabil SOS, din care fac parte, sunt întrebat pe stradă, ori chiar azi în pădure, când e deschisă baza. Răspunsul onest e că nu știu, că la ritmul actual nu au cum să deschidă anul ăsta, chiar dacă în urma sesizării mele și a interesului din spațiul public șantierul a început să se miște. Punctul meu de vedere e că trebuie penalizată firma și reziliat contractul dacă stabilim în februarie că baza nu se deschide, la ritmul actual de lucrări, la final de iunie 2021”, a afirmat Dohotaru.


Ce spune primarul Emil Boc?

Întrebat de monitorulcj.ro dacă lucrările la baza sportivă din Mănăștur sunt în grafic, primarul Emil Boc a informat că lucrările sunt în grafic pentru a fi finalizate la data de 31 august 2021.

„Acum sunt în grafic pentru 31 august și îi vom monitoriza permanent”, a declarat edilul clujean.

De asemenea, săptămâna trecută, primarul a declarat că firma a avut într-adevăr niște întârzieri, însă lucrările sunt executate deja în proporție de 20% și sunt șanse să se încadreze în termen.

„Baza sportivă La Terenuri o finalizăm, până la urmă, anul acesta. Firma și-a reintrat în normalitate, am primit și raportul de execuție. Deja este executat cam 20% și graficul este ca pe august să se termine lucrarea. Sunt șanse să se încadreze în termen, ca începutul toamnei să ne găsească cu baza sportivă finalizată în Mănăștur. Voi monitoriza, așa cum am făcut cu fiecare mare proiect și voi atrage atenția, dacă va fi cazul, să punem firma pe lista rușinii”, a declarat Emil Boc joi, la o emisiune radio.

Emil Boc a declarat că lucrările la baza sportivă din Mănăștur sunt monitorizate cu atenție, iar dacă firma nu va respecta termenul contractual, va fi trecută pe „lista rușinii” a companiilor care nu vor mai putea executa lucrări publice în municipiu.

Este vorba despre asocierea SC RoVerde Landscaping SRL – SC OpenTrans SRL – SC Electrogroup SA – SC Cris Garden SRL – SC Prospect Drill SRL, care, în urma licitației, a câștigat contractul în valoare de 5,5 milioane de euro (fără TVA).

CITEȘTE ȘI

Va fi gata baza sportivă La Terenuri anul acesta? Ce spune primarul Emil Boc

 

abonare newsletter