Monitorul Cartierelor

Ghetou sau stație de autobuz în Piața Mărăști?

Clujenii s-au săturat de aglomerația din Piața Mărăști și solicită conducerii Primăriei să facă ceva pentru remedierea situației.

Oamenii reclamă faptul că autobuzele nu au unde parca în Piața Mărăști, iar călătorii sunt nevoiți să se strecoare printre mașinile care ocupă alveola pentru mijloacele de transport în comun. În stația de peste drum, problemele sunt cauzate de vânzătorii de flori care fac mizerie și gălăgie, fără să fie deranjați de Poliția Locală. “Domnule primar, facem şi noi ceva cu staţia asta de autobuz, şi cu faptul că autobuzele sunt nevoite tot timpul să oprească pe prima bandă şi nu în spaţiul alocat lor? Sau putem transforma şi celelalte staţii în voie în parcări? De fiecare dată când întreb câte un inspector de la Poliţia Locală despre acest aspect spune că nu e treaba mea. Aţi fost în cartierul Mărăşti recent, nu aţi observat acest lucru?”, a scris Alin Niculescu pe pagina oficială de facebook a primarului Emil Boc.

Dacă în sensul de mers dinspre centru, problema este cauzată de mașinile parcate în alveola pentru autobuze, în stația spre centru, călătorii sunt exasperați de vânzătorii de flori și de boschetarii care fac mizerie și gălăgie. “Domnule primar, vă rog să nu mai lăsaţi vânzătorii de flori din staţia de la Piaţa Mărăşti să comercializeze în acel loc. Mă îngrozesc tot mai tare pentru că pe zi ce trece tot mai multă mizerie şi tot mai mulţi oameni ai străzii îşi fac veacul acolo, asta pentru că primesc alcool (sau bani) de la vânzători să aibă grijă să ţină locul ocupat până dimineaţa când îşi pun marfă (iar aceştia îşi fac nevoile acolo,pe ei). Banca care ar trebui să deservească tuturor persoanelor e acum a lor, deşi nu mai e condiţia să fie numită bancă. Astăzi am fost până în staţie şi îmi era frică pentru că era o imagine ca din ghetou: trei băieţi lângă bancă serveau bere, un bătrân pe jos şi el cu sticla în mână, pe jos două "mămici"şi concubinii lor, pe jos lângă fastfood cu ţigara şi berea în mâna certându-se între ei. Am vrut să fac o poză dar mi-a fost frică. Să nu uităm că sunt atât de confortabili acolo încât au făcut şi graffiti de prost gust. După părerea mea nu aşa trebuie să arate un oraş european”, a scris Alexandru Ungurean, într-o sesizare adresată primarului Emil Boc.


Reprezentanții Primăriei au precizat că zona este monitorizată de Poliția Locală și au fost depistate șase persoane care comercializau flori şi produse agricole în locuri neautorizate şi fără acte de provenienţă. “Au fost încheiate șase procese-verbale de constatare a contravenţiilor în valoare de 5.500 lei”, au declarat reprezentanții Primăriei.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter