Monitorul Cartierelor

Rromii din pădure au invadat Mănășturul. Ce spune primarul Emil Boc

De câțiva ani, în zona pădurii de lângă cartierul Mănăștur și-au făcut cuib familii întregi de rromi. Clujenii se plâng de scandalurile făcute de aceștia, de mizerie și de faptul că le este teamă să își mai lase copiii să se joace singuri afară.

Clujenii din cartierul Mănăștur sunt exasperați de cetele de rromi care și-au făcut corturi în pădurea de la capătul cartierului și coboară în fiecare dimineață în oraș doar pentru a face mizerie și scandaluri. “Locuiesc în Mănăștur, în zona complexului comercial Minerva. Avem o problemă de mai mult timp. De când s-a desființat rampa de gunoi de la Pata Rât, aici au ajuns mai multe persoane fără adăpost. Nu poți să lași singur un copil să meargă să se joace și aceasta este o problemă gravă. Pleacă seara și dimineața se întorc”, a declarat un clujean.

Primarul Emil Boc a declarat că rromii sunt ridicați dimineața și duși la centrul de îngrijire al Primăriei, dar nu pot fi ținuți tot timpul în centru din cauză că lipsește cadrul legal. “Știu problema foarte bine, vin de sus de la pădure, din comunele învecinate. Noi i-am preluat în fiecare săptămână, le-am oferit adăpost în centrul nostru de găzduire temporară, unde au pat și masă, îngrijire, condiții sanitare. Din nefericire, nu avem cadrul legal să îi ținem acolo tot timpul, dar dimineața pleacă, seara îi ducem înapoi. În fiecare zi, un echipaj de Poliția Locală patrulează și este o echipă specială de la Primărie care are grijă de ei să primească tot ceea ce este necesar și să nu mai creeze atmosfera pe care au creat-o în Mănăștur. Noi le oferim condiții mai bune decât cei au ei acolo la pădure, un cort și celofan deasupra. Mi-au spus cetățenii de sus de la pădure, de pe Tazlău, până jos la Minerva de problemele create și cu locurile de joacă care au fost afectate”, a declarat Boc, joi, la un post de radio local.

Etichete: emil boc manastur Rromi
Ultimele Stiri
abonare newsletter