Monitorul Cartierelor

Locuitorii cartierul Bună Ziua, disperați. Strada pe care stau se poate surpa în orice clipă

30 de familii de pe strada privată Kelemen Lajos din cartierul de lux Bună Ziua trăiesc de mai bine de o lună cu frica în sân. Ei susțin că strada pe care locuiesc se poate surpa oricând din cauza proprietarului unui teren de lângă ei, care a săpat prea mult la fundație pentru construirea unei clădiri.

Cei care locuiesc în zonă sunt indignați de modul în care constructorul își realizează construcția. „Strada Kelemen Lajos se surpă, punând în pericol viețile locatarilor - totul datorită construtorului care construiește într-un mod iresponsabil la limita proprietății”, a spus unul dintre locatari, Bogdan Giurgiu.

Locatarii sunt îngrijorați de faptul că în orice moment poate avea loc o alunecare de teren. „Strada Kelemen Lajos din cartierul Bună Ziua care delimitează proprietatea nostră se află acum pe marginea unei prăpastii de 4 m care a început să se surpe. În orice moment o alunecare de teren poate duce la un accident tragic în care să fie implicate vieți omenești. Constructorul a luat niște măsuri puerile, demne de construcțiile din acest West Salbatic care se întâmplă pe plaiurile noastre mioritice. Toate cele 30 de familii care trec zilnic pe stradă, își riscă securitatea și siguranța la ei acasă, pe proprietatea lor”, susține Bogdan Giurgiu.


Locatarii au depus mai multe plângeri la autoritățile locale. „Este o situație care inevitabil se va încheia tragic pentru cineva. Sper cu acestă sesizare, pe lângă restul trimise către organele abilitate să trag un semnal de alarmă pentru gravitatea situației, și să urgentez niște măsuri care să confere siguranța necesară. Am depus o plângere la Urbanism și urmează să depun o plângere și la Inspectoratul pentru Construcții. Noi am făcut individual aceste plângeri pentru că suntem case private și nu avem asociație de proprietari”, a mai spus Bogdan Giurgiu.

Un alt locatar a spus că de când au început lucrările în zonă nu mai are liniște. „Vă dați seama că stăm cu frică. Nu mai vorbesc de faptul că se face praf, asta este pe orice șantier. Nu mai vorbesc că este gălăgie. Nu aceste aspecte ne deranjează. Ne sperie faptul că strada ar putea să cadă. Cu muncitorii nu avem ce să vorbim. Vă dați seama. Ei vin și își fac datoria. Dar stau și mă întreb, cei care reglementează astfel de lucrări nu se uită și ei?”, a spus un alt bărbat care locuiește pe strada Kelemen Lajos.


Dezvoltatorul imobiliar nu a putut fi contactat, însă muncitorii au dat asigurări că vor consolida drumul cu ajutorul unor stâlpi de susținere din fier.

abonare newsletter