Monitorul Cartierelor

Ce facem cu stațiile de autobuz noi? Le facem praf! - FOTO

Noile stații de autobuz nici nu au fost puse în funcțiune că au și fost distruse. Sistemul de ticketing prin care vor fi realizate stații de autobuz moderne și automate pentru bilete va fi gata abia în primăvară.

Din primăvară, în tot orașul vor fi stații de autobuz moderne, automate pentru bilete, iar în mijloacele de transport vor fi montate validatoare noi pentru bilete și carduri.De câteva luni, în oraș, au fost deja modernizate stațiile de autobuz, pe strada Memorandumului fiind montat și un automat pentru bilete.

Nici nu au fost date oficial în folosință că noile stații de autobuz au și fost vandalizate. În cartierul Gheorgheni, pe strada Unirii, o parte din peretele de sticlă a fost spart zilele acestea. Duminică dimineața, peste tot în stație, erau doar cioburi și bucăți de sticlă.


Sistemul de ticketing prin care vor fi introduse carduri în loc de bilete de autobuz la transportul în comun este încă în derulare, deşi primul termen de finalizare era sfârşitul lui 2013. Al doilea termen, a fost toamna lui 2014, dar tot nu a fost respectat. Cel mai nou termen a fost anunţat vineri de Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca: primăvara lui 2015.

Pe cele şase autobuze mov, noi care au fost puse în circulaţie vineri, au fost montate validatoare moderne care fac parte din proiectul sistemului de ticketing. “Validatoarele actuale cu care sunt echipate autobuzele sunt validatoare duale. Aceasta înseamnă că au posibilitatea să valideze atât bilet simplu cât şi card. Cardurile vor intra în vigoare odată cu finalizarea proiectului de ticketing care sperăm ca în această primăvară să fie încheiat. Toată flotila va fi echipată cu asemenea validatoare”, a declarat Liviu Neag.

Ultimele Stiri
abonare newsletter