Monitorul Cartierelor

Pasajul subteran de pe Calea Florești, uitat de autorități

Clujenii care locuiesc în Mănăștur atrag atenția, din nou, asupra stării deplorabile în care se află pasajul subteran de pe Calea Florești.

Oamenii s-au săturat de mirosul din pasaj cauzat de cei care îl folosesc pe post de toaletă și de oamenii străzii care își petrec noaptea în respectivul pasaj. “Vreau să sesizez starea inacceptabilă a pasajului subteran, de pe strada Calea Floreşti, de lângă magazinul Billa. Acesta nu poate fi folosit din cauza mirosului. Vă rog să cereţi firmei de salubritate sau celor competenţi să remedieze situaţia”, îi scrie un clujean, primarului Emil Boc pe o platformă pentru sesizări și reclamații.

La sfârșitul lunii octombrie, Boc declara că pasajul de pe Calea Florești și de pe strada Primăverii ar putea fi desființate din cauză că sunt folosite doar la capacitatea de 10%. “Până anul viitor trebuie să luăm o decizie în ceea ce priveşte menţinea sau nu a lor pentru că nu prea sunt folosite. Chiar ar trebui folosite din cauza traficului intens şi chiar vrem să încercăm să-i convingem pe oameni că ele sunt utile, însă momentan sunt utilizate doar la o capacitate de 10%”, a spus primarul.


În octombrie, modernizarea pasajului pietonal de la Gară a fost încheiată. Se întinde pe o suprafaţă de 630 de mp şi are cinci accese, cel de-al șaselea fiind închis deoarece urmează să facă legătura cu pasajul care aparţine Regionalei CFR. Lucrările de reparații au început în luna mai și au costat aproape 552.000 lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter