Monitorul Cartierelor

Aglomerație și lucrări derulate cu încetinitorul pe Calea Baciului

Modernizarea Căii Baciului a început la jumătatea lunii mai. Clujenii sunt nemulțumiți de ritmul derulării lucrărilor.

Lucrările de modernizare a străzii Calea Baciului au început la jumătatea lunii mai, dar clujenii care locuiesc în acea zonă spun că lucrurile nu au avansat foarte mult. Ei se plâng de faptul că muncitorii mai mult stau decât să lucreze, iar atunci când utilajele sunt touși în funcțiune cauzează o aglomerație de nedescris. Oamenii spun că dimineața în jurul orei 8.00 ambuteiajele au devenit o obișnuință. Mai mult, un drum de acasă până la serviciu care în mod normal dura 20 de minute acum s-a dublat.

Nemulțumirile clujenilor de pe Calea Baciului au fost postate și pe un site pentru sesizări și reclamații la adresa primarului Emil Boc. “După ce multe străzi din Cluj-Napoca au fost de nenumărate ori asfaltate din diverse motive (cu sau fără temei - pe banul locuitorului) s-a ajuns în final şi la Calea Baciului, poarta de intrare în municipiu. Ritmul de lucru este execrabil, blocaje rutiere la orice oră”, scrie un clujean într-o sesizare. El adaugă că în urmă cu câteva zile, la ora 16.30, “o betonieră, un tractor cu lamă şi aproximativ 20 de lucrători care se uitau la utilaje aşteptau probabil să-şi ia salariul, în timp ce se circula pe ambele benzi cu porniri de pe loc”. “Bătaie de joc din banul public, domnule primar. Cu siguranţă că asfaltul mult dorit de conducătorii auto care plătesc şi ei accize la carburant, taxa de drumuri şi impozite anuale se va turna în decembrie ca în luna următoare să sărim prin gropi. Jignitor de penibil”, încheie clujeanul sesizarea.


Pe același site, un alt clujean se plânge de același lucru. “Aş vrea să ştiu ce se întâmplă cu lucrările la drumul de pe Calea Baciului. Străbat tot Clujul zilnic şi peste tot unde s-au început lucrări se lucrează de zor, iar pe Calea Baciului nu vezi pe nimeni. De ce?”, scrie bărbatul în sesizare.  

În această perioadă, mai multe străzi se află în reparații, inclusiv Calea Turzii. La fel ca în cazul Căii Baciului și pe această arteră se circulă cu dificultate, mai ales în orele de vârf. Probleme în trafic au fost și în zona podului Horea din cauza modernizării podului.

abonare newsletter