Monitorul Cartierelor

Au declarat “război” bisericilor. Prea mult zgomot!

Unii clujeni nu mai vor să audă de slujbele de duminică dimineața din bisericile ortodoxe din oraș.

Foto arhiva Foto arhiva

O parte din mănăștureni s-au săturat să fie deranjați în fiecare duminică dimineața de slujba care se aude din difuzoarele  bisericii ortodoxe de pe strada Primăverii. Aceștia nu sunt primii clujeni care au reclamat obiceiul ca slujba să se audă la un sonor foarte ridicat în fiecare săptămână.

“Probabil că au fost şi alţii care au sesizat acest lucru, a apărut şi în presă locală, dar nu s-a luat până în acest moment nicio măsură din câte auzim. În fiecare duminică sonorul de la biserica ortodoxă de pe str. Primăverii este dat la maxim. Ne deranjează. De ce nu îşi poate omul să-şi exercite credinţa după uşi închise să ni deranjeze pe nimeni care nu e curios de credinţa lui”, îi scrie un clujean, primarului Emil Boc, prin intermediul unui site pentru sesizări și reclamații.


Reclamantul compară Clujul cu Istanbul și cere autorităților locale să ia măsuri. “Vă rog să luaţi măsuri, pentru că şi noi merităm o duminică dimineaţa liniştită dacă nu suntem curioşi de ce se întâmplă în biserica ortodoxă, nici măcar auditiv”, încheie clujeanul sesizarea.

La reclamațiile anterioare, reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca i-au sfătuit pe cei nemulțumiți să ia legătura cu Mitropolia pentru rezolvarea situației pe cale amiabilă. De asemenea, în urma măsurătorilor sonometrice realizate de Poliția Locală, angajații Primăriei au transmis adrese Mitropoliei pentru remedierea situației.

abonare newsletter