Monitorul Cartierelor

Sens unic nou care încurcă circulaţia

Clujenii care locuiesc pe strada Pădurii sunt nemulţumiţi de faptul că după instituirea unui sens unic nou pe o distanţă de aproximativ 20 de metri între străzile Pădurii şi Lunii circulaţia s-a înrăutăţit.

“De curând, s-a introdus un sens unic între străzile Lunii şi Pădurii pe o distanţă de aproximativ 20m. Într-adevăr circulaţia era îngreunată din cauza parcării maşinilor pe ambele părţi ale acestei străduţe, dar ne descurcam, cu bunăvoinţă. Acum se circulă pe strada Pădurii, care are două sensuri, este la fel de aglomerată, circulaţia este mai îngreunată decât pe acea străduţă cu noul sens unic”, scrie un clujean pe un site pentru sesizări şi reclamaţii la adresa conducerii Primăriei Cluj-Napoca.

El adaugă că “problema cea mai gravă este legată de faptul că la ieşirea în strada Meteor, pentru virajul la dreapta, trebuie să urmezi o curbă de aproximativ 120 grade, situaţie care te duce pe contrasens, cu vizibilitate redusă mult din partea stângă, din cauza parcării maşinilor până la colţul străzii şi chiar şi în curbă respectivă iar la virajul la stânga, din cauza acestei vizibilităţi reduse poţi să ajungi în faţa unei maşini care vine de pe strada Lunii înspre Meteor”.


Clujeanul se întreabă dacă este oportună acea străduţă cu sens unic având în vedere că foarte mulţi dintre şoferii care merg spre magazinul Profi nici măcar nu respectă acel semn de circulaţie?. “Într-adevăr s-au câştigat patru-cinci locuri de parcare, dar riscurile la care sunt supuşi cei care respectă semnele de circulaţie implementate merită? S-a încercat prima dată cu sensul unic într-o direcţie după care s-a schimbat în cealaltă dar rezultatele sunt aceleaşi. Discutând cu mai mulţi locatari din zona se pare că toţi sunt nemulţumiţi de această situaţie. Rugămintea noastră este că serviciul specializat din cadrul Primăriei să reanalizeze acest caz”, încheie clujeanul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter