Monitorul Cartierelor

Garajele din tablă, „ciuma” oraşului

Ce a răspuns Primăria unui clujean care nu mai vrea să vadă garaje din tablă presărate prin toate cartierele.

Maşinile sunt parcate pe trotuare, pietonii circulă pe carosabil, iar garajele din tablă ocupă spaţiu degeaba şi sunt folosite pe post de depozit, consideră o parte din clujenii care s-au săturat de garajele cu “iz” comunist.

“Suntem un oraş european, nu? Uitaţi cum arată garajele în frumoasele noastre cartiere. Parcă suntem în minunata Epocă de Aur: garaje care multe sunt folosite pentru depozitare, maşinile parchează pe trotuar, iar pietonii umblă pe stradă”, scrie un clujean într-o sesizare adresată primarului Emil Boc. El solicită conducerii autorităţilor locale să demoleze garajele vechi, din tablă. “Pe când ne scăpaţi de această ciumă? Sau nu demolaţi garajele ca să nu pierdeţi voturile clujenilor, nu?”, mai scrie clujeanul în sesizare.


Reprezentanţii Biroului Mass-Media precizează că zilele garajelor dintre blocuri sunt numărate. “Concret, serviciile de specialitate din cadrul Primăriei analizează opţiunile pentru realizarea de parcaje în locul garajelor existente, care să poată acomoda un număr mai mare de maşini. Din păcate, în acest moment ne confruntăm cu problema retrocedărilor, în sensul că în multe cazuri terenul pe care sunt amplasate aceste garaje are o situaţie juridică neclarificată”, explică reprezentanţii Primăriei. 

Ei adaugă că acolo unde se identifică posibilitatea realizării unui proiect de investiţii care să implice demolarea garajelor şi unde situaţia juridică a terenurilor este clarificată, Primăria avansează aceste proiecte, cum ar fi de exemplu, proiectul noului parking din cartierul Mănăştur, de pe strada Primăverii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter