Monitorul Cartierelor

CENTRU - Iuliu Maniu, strada cu asfaltul peticit - FOTO

Una dintre străzile din zona ultracentrală a oraşului, Iuliu Maniu, este peticită în multe locuri, iar asfaltul este crăpat aproape pe toată lungimea ei.

Atât cei care locuiesc în centru cât şi cei care circulă prin această zonă sunt deranjaţi de aspectul asfaltului şi speră ca autorităţile locale să ia măsuri cât mai rapid pentru modernizarea străzii.

“Nu arată chiar dezastruos, dar nici nu este normal ca o stradă din buricul târgului să se prezinte cu aşa petice. Cu ce impresie rămâne un turist care vine să vadă centrul istoric şi vrea să facă o plimbare pe străduţele acestea frumoase, înguste? Problema este că nu avem doar turişti români că ai noştri sunt mai înţelegători, ştiu cum merge treaba în România, dar ce spun străinii?”, este de părere Gheorghe Moldovan, un clujean aflat în trecere în zona centrală.


Strada Iuliu Maniu va fi modernizată în acest an în cadrul unui program al Primăriei Cluj-Napoca privind reabilitarea străzilor din centru. “Străzile din centrul Clujului: Memorandumului, Moţilor, Iuliu Maniu şi Avram Iancu vor intra în proces de modernizare care înseamnă un design modern de la trotuare la partea carosabilă, iluminat modern, introducerea cablurilor în subteran acolo unde mai este nevoie. Vom trece la organizarea procedurii de licitaţie şi dacă nu vor fi complicaţii în aceste proceduri am putea începe chiar în toamna acestui an lucrările”, declara, primarul Emil Boc, la sfârşitul lunii ianuarie.

Modernizarea celor patru artere va avea loc în cadrul proiectului “Oraşul Comoară”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter